Trycket i husvagns- och husbilsbranschen har ökat kraftigt det senaste året. Ett ökat intresse för friluftsliv och en stark svemestertrend som förstärkts ytterligare på grund av reserestriktioner tros vara några anledningar. Enligt näringens branschorganisation ökade antalet nyregistreringar kraftigt under årets första kvartal. Detta till viss del på grund av kalendereffekten av en tidig påsk men det råder inget tvivel om att trycket är högt.

– Vi är just nu inne i en väldigt hektisk period. Vi märker av ett kraftigt ökat intresse för camping överlag. Det är också glädjande att se att vår webbshop förtältsbutiken.se som vi startade ifjol verkligen tar fart, det säger Anders Bengtsson, VD och ägare till Borås Husvagnstjänst AB som även driver hyrhusvagnar.se som har 70 husvagnar för uthyrning.

– Även uthyrningen av husvagnar går som tåget. Det ser väldigt bra ut inför sommaren, fortsätter Anders.

Utmaning med leveranser i Coronatider
Precis som många industrier har leveranserna hamnat på efterkälken på grund av den rådande situationen i världen. Försenade leveranser från fabrik och en ökad efterfrågan gör att det i vissa fall kan bli långa leveranstider eller till och med att produkterna tar slut för säsongen.
– Vi var tidiga med att köpa ett förhållandevis stort lager så vi har inte drabbats så hårt än men fortsätter köpintresset att öka så kan det vara så att vissa produkter tar slut.
Även marknaden för förtält har fått ett uppsving de senaste åren. Statistik som vi har tagit del av visar att antalet sökningar på Google efter förtält har ökat med 15% från 2019 till 2020.
– När allt fler väljer att förlänga sin vistelse i husbilen eller husvagnen blir förtältet allt viktigare. Det är där man samlas för måltider, spelar spel eller bara kopplar av i skuggan en varm sommardag, avslutar Anders Bengtsson.

 

Om Förtältsbutiken.se 
Förtältsbutiken startade i mars 2020 och har på kort tid blivit ledande på förtält till husbilar och husvagnar.  Vår ambition är att alltid erbjuda bästa möjliga service och pris samt snabba leveranser.

commodore_dawn_2-1600px