För tre år sedan gjorde brittiska Swift comeback på den nordiska marknaden. Med sitt fokus på säkerhet, valuta för pengarna och hög standardutrustning har märket blivit en uppstickare att räkna med. Swift är det husbilsfabrikat som ökar mest…

”Så vitt vi vet är Swift ensam om att krocktesta samtliga sina modeller med riktiga krockdockor, vilket gjort att husbilarna fått en rad olika detaljer som är unika för Swift. Till exempel så har samtliga Swifts modeller en stark stålram i sittgruppen för att förhindra att soffan ska ge vika vid en kollision. Andra säkerhetsdetaljer är att samtliga textilier är flamsäkra och att narkoslarm är standard.”, säger Magnus Wetterö stolt.

Swift Toscane

Nu utvidgas återförsäljarnätet med tre aktörer runtom i landet.

R A Motor i Uppsala.

Uppsala-regionen med sina över halvmiljonen invånare får nu en Swift-handlare. R A Motor säljer Honda-, Hyundai- och Subaru personbilar, och grundades redan 1992. Ägare och starka motorer i R A Motor är Ted Rundquist och Lars-Gunnar Andersson. Både Ted och Lars-Gunnar har stor erfarenhet av husbilsförsäljning från tiden i sitt tidigare företag där dom var en av Adria husbilars största återförsäljare. R A Motor gör nu en stor satsning på Swift husbilar. Till våren 2018 invigs en ny utställningshall.

Lidköpings Husbilar.

Lidköpings Husbilar är en etablerad husbilshandlare som 2014 togs över av Niklas Johansson. Niklas har sedan förvärvet haft en mycket stark utveckling med bolaget och satt Lidköpings Husbilar på husbilskartan i regionen mellan Vänern och Vättern.

MMG Marine AB i Karlshamn, Sölvesborg och Karlskrona.

MMG Marine ägs och drivs av Kalle Joelsson. MMG Marine var från början främst en båthandlare. Men de senaste åren har bolaget utvecklats till att bli en fullserviceanläggning för flera fritidsprodukter med bl.a. MC, ATV, båtar m.m. Nu är det dags för husbilar, och då Swift. I Kalle och MMG Marine har Swifts övriga återförsäljare nu även fått ett naturligt bollplank och försäljningskanal när det dyker upp båtägare som vill byta till husbil.

 
– ”Det är riktigt kul att kunna hälsa de här tre drivna företagen välkomna till Swift-familjen!”, avslutar Magnus Wetterö.

Swift Toscane husbilar produceras i Storbritannien av Swift Group Ltd. Swift grundades 1964 och är med över 15 000 tillverkade fritidsfordon per år Europas enskilt största varumärke för fritidsfordon. Generalagent för Swifts produkter i Norden är Brittiska Fritidsfordon Norden AB.

Swift grows the most

Three years ago, British brand Swift made comeback on the Nordic market. With its focus on safety, value for money and high standard equipment, the brand has become a newcomer to count on. Swift is the motorhome manufacturer that increases the most .

”As far as we know, Swift is the only one that do crash tests on all of the models with real dummies, which means the car’s got a variety of details unique to Swift. For example, all Swift models have a strong steel frame in the seating area that prevent the couch from colappsing in a collision. Other safety features are textiles that are flameproof and that narcotic alarm is standard. ”Magnus says proudly

The Swedish dealer networks is now extended with Three new dealers all over the country. 

Swift Toscane motorhomes are manufactured in the UK by Swift Group Ltd. Swift was founded in 1964 and builds 15,000 leisure vehicles a year. It is Europe’s single largest brand for recreational vehicles. General Manager of Swift’s products in the Nordic region is Brittiska Fritidsfordon Norden AB.