Klockan är nu snart 23:00 här i Peking. Imorgon ska jag åka till Kinesiska muren tillsammans med några andra som bor här på vandrarhemmet…

I lördags började en av de mest spektakulära resorna i mitt liv hittills. Jag har rest till en annan kontinent själv förut, men det var till USA där jag behärskar språket. Denna gång är det nya utmaningar som står på agendan.

Finnair Boarding passIgår morse landade planet här i Kinas huvudstad. Spänningen var på topp, och steg 1 var att ta sig genom tullen och sedan ta ut pengar. Resvan som jag är så hade jag inte fixat det innan utan tänkte att det säkert skulle gå att lösa på plats. Det gick, men Kinesernas engelskkunskaper gjorde det lite komplicerat. Därefter grabbade jag en taxi och visade chauffören vilken adress jag skulle till. Boendet hette Beijing Sunrise Youth Hostel.

Entrance to ChinaTaxi ride

Beijing sunrise youth hostelEfter en rundvandring i närområdet var det fritt fram att checka in. Som ofta när jag reser utan husvagn så blir det vandrarhem och säng i sovsal. Dagarna innan avresa var hektiska med mycket jobb och lite sömn. Första dagen i Peking passade det därför bra med en vilopaus och sedan en kvällspromenad i Behai-området.

Idag har det regnat en hel del så resan till Kinesiska muren får vänta till imorgon. Mer bilder och info kommer framöver.

Arrived in Beijing

It is now around 11 PM here in Beijing. Tomorrow I will travel to the Great Wall of China together with some other travellers here at the hostel.

This spectacular journey started on Saturday. I have travelled alone to another continent before, but that was the United States where I can speak the language. This time there are more challenges to face.

Yesterday moring the plane landed in the capital of China. It was super exciting, and step one was to pass the border control and also withdraw some cash. As I am a experienced traveller I chose not to arrange this in advance, but instead assume that it would be possible to do when arriving. It did work, but the Chinese english skills did make it a bit difficult. Afterwards I grabbed a taxi and showed the driver the adress for the acommodation, which was named Beijing Sunrise Youth Hostel.

After a walk in the nearby area it was all clear to check in. As often when I travel without a caravan I chose to stay in shared rooms with bunks.

The days before departure meant a lot of hard work and not much sleep. I therefore chose to have a long rest during most of the first day, and also a walk in the Behai-district.

Today it has rained a lot so the trip to the wall will be tomorrow. There are more updates to come.

  1. CMT China 2017 – El Rastreador de Noticias
    Aug 28, 2017

    […] que se asocia principalmente con /campings/acampada. Escribe el sueco Johan, que lleva el sitio CARAVANUM.se que visitó la La 6ª edición de la feria de turismo y ocio CMT China en Nankín* […]

    Reply