En husbilsresa att minnas resten av livet. Från Düsseldorf till Peking…

Husvagns- och husbilskulturen börjar göra sig mer och mer framträdande i mittens rike. Kina har nu också sin egna upplaga av Caravan Salon. För två dagar sedan påbörjades ”Drömresan” då 21 husbilar började den 13 000 kilometer långa resan från Düsseldorf i Tyskland till Peking, via Polen, Litauen, Lettland, Ryssland, Kazakstan, Uzbekistan och Kyrgyzstan. Resan kommer ta 10 veckor.

Die Messe Düsseldorf war Ausgangspunkt einer spektakulären Traumtour mit dem Reisemobil von Düsseldorf nach Peking. Am 18. April startete die Vorhut der insgesamt 39-köpfigen Reisegruppe in dieses Abenteuer auf vier Rädern. Mit insgesamt 21 Reisemobilen werden die Teilnehmer aus Deutschland, Frankreich, Österreich und der Schweiz innerhalb von zehn Wochen rund 13.000 Kilometer zurücklegen und insgesamt neun Länder durchqueren. Die Route führt von Düsseldorf über Warschau, Riga, Moskau und dem Wolgabecken entlang der legendären Seidenstraße bis nach Peking. Ziel am 23. Juni ist das Messegelände der All in CARAVANING Bejing.

Totalt 39 personer från Tyskland, Frankrike, Österrike och Schweiz reser i 21 husbilar. 23 juni beräknas karavanen ha nått Peking, lagom till den årliga mässan All In Caravaning. Hemresan till Düsseldorf går via Mongoliet, Sibirien, centrala Ryssland, Warszawa och Berlin.

Maren Jensen und Peter Lubb aus Schürensöhlen in Schleswig-Holstein starten in das große Abenteuer auf vier Rädern. Die Messe Düsseldorf war Ausgangspunkt einer spektakulären Traumtour mit dem Reisemobil von Düsseldorf nach Peking. Am 18. April startete die Vorhut der insgesamt 39-köpfigen Reisegruppe in dieses Abenteuer auf vier Rädern. Mit insgesamt 21 Reisemobilen werden die Teilnehmer aus Deutschland, Frankreich, Österreich und der Schweiz innerhalb von zehn Wochen rund 13.000 Kilometer zurücklegen und insgesamt neun Länder durchqueren. Die Route führt von Düsseldorf über Warschau, Riga, Moskau und dem Wolgabecken entlang der legendären Seidenstraße bis nach Peking. Ziel am 23. Juni ist das Messegelände der All in CARAVANING Bejing.

Idén till denna tripp uppkom på förra årets All In Caravaning. Ett antal husvagnsåkare har genom åren åkt den långa vägen från Peking till Düsseldorf. Därför görs denna tripp som en tillbakaresa åt andra hållet.

Die Messe Düsseldorf war Ausgangspunkt einer spektakulären Traumtour mit dem Reisemobil von Düsseldorf nach Peking. Am 18. April startete die Vorhut der insgesamt 39-köpfigen Reisegruppe in dieses Abenteuer auf vier Rädern. Mit insgesamt 21 Reisemobilen werden die Teilnehmer aus Deutschland, Frankreich, Österreich und der Schweiz innerhalb von zehn Wochen rund 13.000 Kilometer zurücklegen und insgesamt neun Länder durchqueren. Die Route führt von Düsseldorf über Warschau, Riga, Moskau und dem Wolgabecken entlang der legendären Seidenstraße bis nach Peking. Ziel am 23. Juni ist das Messegelände der All in CARAVANING Bejing.

Kinas campingscen är ännu ung. Men antalet campingplatser stiger och nya planeras hela tiden. Den som tar sitt mobila boende hit kommer finna att Kina är ett säkert land att resa i.

Via Sidenvägen

Resan börjar i Tyskland och går via Warszawa, Riga, Moskva och Volga-floden, längs den legendariska skilkesvägen från väst till öst. I Kazakhstan korsar de gränsen mellan Europa och Asien.

Karakalpakstan, området kring det gamla Aralsjön, erbjuder inblick i den vida expansionen och ensamheten i det robusta Stepplandskapet. Nu når de resande silkesvägens norra rutt och besöker höjdpunkterna: Khiva, Bukhara och Samarkand – en orientalisk saga som tagen direkt ur arabiska nätter. I Uzbekistan fortsätter resan genom Tasjkent och den vackra Fergana-dalen innan fordonen klättrar upp i Kirgizistans höga bergskedjor. Den gamla caravansarai av Tash Rabat, som på en höjd av 3 300 meter, är det sista stoppet i den tidigare Sovjetunionen innan resenärerna möter en ny kultur i Folkrepubliken Kina.

Kina – från den autentiska regionen Xinjiang Uyghur via Taklamakan-öknen till Peking

Väl i Kina kommer gruppen att stanna i regionen Xinjiang Uyghur autonoma i 10 dagar. De kommer att åka vidare mot Trans-Taklamakan-öken motorvägen mellan sluttningarna av norra Himalaya och Tarim-dalen. Här kommer gruppen att korsa ”öken utan återvändo” på en flytande asfaltbana. Detta är en av de mest ambitiösa vägarna i Kina. Andra höjdpunkter inkluderar Dunhuang och Crescentsjön, enorma sanddyner och de berömda Buddha-grottorna.

Resan till Peking fortsätter via de höga slätterna i Tibet, den gamla staden Xian med sin världsberömda terrakotta-armé, de gigantiska Buddha-statyerna på de berömda Longmen-grottorna, Pagodeskogen vid Shaolin-templet i Luoyang, karstfjället bakom Shennong och den gamla staden Pingyao. Efter den ceremoniella handlingen den 7: e All in CARAVANING i Peking, kommer några av husbilarna att följa till kusten och skeppade hem från Shanghai. Resten av gruppen startar sin returresa den 25 juni via Mongoliet, Sibirien och Ryska inlandet, och fortsätter genom Warszawa och Berlin tillbaka till Düsseldorf. Denna resa på cirka 10 000 km tar sju veckor och korsar nio länder.

Kostya Abert-husvagnspionjären

De som besökt mässan i Düsseldorf och upplevt Dream-Trip-Cinema kanske vet vem denna pionjär är. Dream-Trip-Bion, eller ”Traumtouren-Kino” som den egentligen heter är en virituell upplevelse i äventyrets tecken. Med avancerad teknik och foto tas du med på en fantastisk resa från olika äventyr.

Kostya är från Mainz i Tyskland och kommer fira sin 50-årsdag under denna resa. Han har rest i husbil sedan 18-årsåldern och har varje år sedan 2007 tagit husbilen till Kina.

A motorhome trip of a lifetime. From Düsseldorf to Beijing.

Messe Düsseldorf is the starting point of a spectacular trip of a lifetime: by motorhome from Düsseldorf to Beijing. On 18 April, the advance party of the adventurous group of 39 will start their adventure on four wheels. A total of 21 motorhomes with participants from Germany, France, Austria, and Switzerland will travel approximately 13,000 km in 10 weeks and cross nine countries in total. On 23 June, they will reach their destination: the exhibition grounds of the All in CARAVANING Beijing trade fair.

Travel along the legendary Silk Road

Starting in Düsseldorf, the group will travel through Warsaw, Riga, Moscow and the Volga valley along the legendary Silk Road from west to east. Participants can expect many cultural highlights as well as impressive routes through endless deserts and mighty mountain ranges.

After the official start in Düsseldorf, they will travel through Berlin, Warsaw and Vilnius, reaching Riga on day 4. During the next 10 days, the group will travel across Russia and see the metropolises of Moscow and Volgograd. Then the travellers will follow the river Volga to its delta near Astrakhan. In Kazakhstan, they will cross the divide from Europe to Asia. Karakalpakstan, the area surrounding the former Aral Sea, offers insights into the vast expanse and solitude of the rugged steppe landscape. Now the travellers access the northern route of the Silk Road and will visit its highlights: Khiva, Bukhara, and Samarkand – an oriental fairy tale straight out of Arabian Nights. In Uzbekistan, the drive continues through Tashkent and the beautiful Fergana valley before the vehicles climb the asphalt track switchbacks into the high mountain ranges of Kyrgyzstan. The old caravansarai of Tash Rabat, at an altitude of 3,300 m, is the last stop in the former USSR before the travellers encounter a new culture in the People’s Republic of China.

China – from the Xinjiang Uyghur Autonomous Region via the Taklamakan Desert to Beijing

Once in China, the group will stay in the Xinjiang Uyghur Autonomous Region for 10 days. They will travel on toward the Trans Taklamakan desert highway between the slopes of the northern Himalayas and the Tarim valley. Here, the group will cross the “desert of no return” on a floating asphalt track. This is one of the most ambitious road construction projects in China. Other highlights include Dunhuang and Crescent Lake, enormous dunes and the famous Buddha caves.

The trip to Beijing continues via the high plains of Tibet, the old city of Xian with its world-famous terracotta army, the gigantic Buddha statues at the renowned Longmen Grottoes, the Pagoda Forest at the Shaolin Temple of Luoyang, the karst mountain ranges behind Shennong and the ancient city of Pingyao. After the ceremonial act at the 7th All in CARAVANING Beijing, some of the motorhomes will be accompanied to the coast and shipped home from Shanghai. The rest of the group will start their return trip on 25 June via Mongolia, Siberia, and the Russian heartland and continue through Warsaw and Berlin back to Düsseldorf. This trip of approximately 10,000 km takes seven weeks and crosses nine countries.

Kostya Abert – a Caravaning Pioneer

Many visitors to CARAVAN SALON Düsseldorf know Kostya Abert as the key player behind the Traumtouren-Kino, or dream-trip cinema. Since 2009, he and his colleagues, Janette Emerich and Uwe Hamm, have been taking trade fair visitors on virtual trips in their fascinating multi-vision shows. Using top-notch presentation technology, breathtaking photography and acoustic impressions from their trips, they talk live about their dream trips and whisk the trade fair visitors away to a different world.

Kostya Abert will celebrate his 50th birthday during the trip. He has been travelling by motorhome since he was 18, and – as an enthusiastic caravanning pioneer – he has visited all continents in a motorhome. Since 2002, he has been working as a tour guide for SeaBridge Tours. Prior to that he worked as a lecturer at the University of Mainz (International Relations). He has travelled in China by motorhome every year since 2007 and is considered one of the foremost experts on the topic of caravanning in the ‘Middle Kingdom’.

 1. Helena FREEDOMtravel
  Apr 28, 2017

  Waow, vilken resa!

  Reply
 2. Martin
  Apr 29, 2017

  Har de nån websida/sociala medier som man kan följa äventyret på?

  Reply
  • Johan
   Maj 13, 2017

   Hej Martin! Beklagar sent svar. Jag har inte hittat någonstans man kan följa äventyret på.

   Reply