Här kommer lite bilder från förra veckans rundvandring på Ishotellet…

Sub älgkött
Innan rundturen var jag hungrig. Jag kan varmt rekommendera en food truck som står i Jukkasjärvi. Den heter Stejk Street Food och serverar street food med Lappländsk toutch. Jag valde en sub med älgkött, svamp, lök och dressing. Det var HIMMELSKT gott! Läs mer på deras Facebooksida.Ice Hotel 2

Nu är jag på ishotellet.

Guiden Ellen
Vår guide Ellen visade själva huvudbyggnaden. De flesta rummen var uthyrda så vi kunde inte titta in i dem. Det var 5 minusgrader inne, och plusgrader ute. Det var med andra ord ganska skönt att komma ut i värmen efteråt.

Rum
Några av rummen, prydda med olika isskulpturer, kunde vi i alla fall kika in i.

Säng
Sov gott!

Ice bar
Isbaren är ny för året. Den finns i denna byggnad, som heter Icehotel 365, och faktiskt kommer stå kvar året om med hjälp av kylskåpsteknik. Jag skriver kylskåpsteknik, för jag kan själv inte beskriva hur det fungerar.

Ice hotel 365
Så här ser den ut utvändigt.

Torneälven solnedgång
Fantastisk utsikt mot Torneälven.

Drink
Skål!
Ice Hotel Jukkasjärvi

Here are some pictures from last week’s tour of the Ice Hotel. Before the tour, I was hungry. I can heartily recommend a food truck that stands in Jukkasjarvi. It’s called Stejk Street Food and serves street food with Lappish toutch. I chose a sub with venison, mushrooms, onions and dressing. It was heavenly good! Read more on their Facebook page.

Our guide Ellen showed the main building. Most of the rooms were rented so we could not look into them. It was minus 5 degrees inside, and plus five degrees outside. It was, in other words quite nice to get out in the warmth afterwards.

Some of the rooms were adorned with various ice sculptures and we could at least look into them.

The ice bar is new for this year. It is in this building, called the Ice hotel 365, that in fact will remain for the whole year by using refrigerator technology. I write refrigerator technology, because I can not describe how it works.

 1. Helena FREEDOMtravel
  Feb 24, 2017

  Dit skulle jag också vilja åka! Har varit i Jukkasjärvi, men bara på sommaren … 😉

  Reply
  • Johan
   Mar 11, 2017

   Jag kan starkt rekommendera det Helena! Det är riktigt coolt:)

   Reply