Det har varit få inlägg här på bloggen senaste tiden. En förklaring är att jag varit utan internet ett tag, och också spenderat stor del av senaste tiden bakom ratten på min bil. Husvagnen är med…


Som jag nämnt innan så var tanken att jag skulle åka upp till Gällivare med husvagn. Det var för att besöka min vän Jacob i Boden och samtidigt uppleva mer av de nordliga breddgraderna. Vi valde att boka in oss på Dundrets Skidanläggning i Gällivare. När jag hade nått fram till Ludvika efter första resdagen fick jag reda på att Dundret gått i konkurs några timmar tidigare. Alltså hur kan man ha sådan otur? En skidanläggning som funnits i flera år går i konkurs när jag precis påbörjat resan dit.
Vi hade inget annat val än att boka in oss någon annanstans. Det fick bli Kåbdalis utanför Jokkmokk, vilket är närmare från Boden. Här har vi haft en fantastisk helg med skidåkning, husvagnshäng och skön stämning.

MB och SMV i Fritsla
Här är ekipaget redo för avresa från Fritsla.

Ludvika
I Ludvika sammanstrålade jag med min vän Niclas och hans föräldrar. Nedfarten till huset var så brant och hal så jag ställde ekipaget ute på vägen och sov i bastustugan istället. Det är samma stuga som jag övernattade i på Valborgsmässoafton 2015. Det är sjukt mysigt.

Bastustugan Ludvika
Stugan är uppdelad i tre delar. Bastun är längst in, dusch finns i mitten och närmast ingången finns bäddsoffa och två fåtöljer, med utsikt mot vattnet.
Även om jag bor permanent i husvagn just nu så är jag mycket sugen på att bosätta mig i en liten stuga, ungefär i samma storlek som denna. Det blir såååååå mysigt.

Bastustugan Ludvika 4

Bastustugan Ludvika 3

Bastustugan Ludvika 2

Hosjön Falun
Resadag nr 2 gick via bland annat Falun, Gävle och vidare norrut längs E4. Här stannade jag vid Hosjön utanför Falun.

Gävle
Hemma hos päronen i Gävle.

Härnösand
I Härnösand behövde bilen tankas, och med tanke på det kalla vädret var det också läge att starta gasolvärmen. Det var riktigt halt ute och på påfarten till motorvägen fick jag sladd på hela ekipaget.

Näske Krog
Mitt mål var att som kortast köra till Örnsköldsvik denna dag. Strax söder om staden stannade jag utanför Näske Krog och fick då tillgång till el.
Mer bilder från resan kommer…
Kåbdalis with my caravan

There have been few posts on this blog lately. One explanation is that I have been without internet for a while, and also spent much of the time behind the wheel of my car, with the caravan on tow.

As I mentioned before, I was planning to travel north with my caravan. It was to visit my friend Jacob in Boden while experiencing more of the northern latitudes. We chose to book us on Dundret Ski Resort in Gällivare. When I had reached Ludvika after the first day of travel, I found out that Dundret had gone bankrupt a few hours earlier. So how can you have such bad luck? A ski resort which has existed for several years, goes bankrupt when I just started the journey there.
We had no choice but to book us elsewhere. We chose Kåbdalis outside Jokkmokk, which is closer to to Boden. Here we had a fantastic weekend of skiing, caravanning and nice atmosphere.

In Ludvika I met up with my friend Niclas and his parents. The descent to the house was so steep and slippery so I put the rig next to the road and slept in a sauna cabin instead. It is the same house that I spent the night in the Walpurgis Night, 2015. That’s so cozy.

The cabin is divided into three parts. The sauna is at the back, shower is in the middle and closest to the entrance is sofa and two armchairs, with views of the water. Although I live permanently in a caravan right now I am very eager to settle into a small cabin, about the same size as this one. It will be soooooo cozy.

Travel day No. 2 went along places like Falun, Gävle and further north along the E4. Here I stopped at Hosjön outside Falun, and then by my parents house in Gävle.

In Härnösand the car was refueled, and considering the cold weather it was also time to start the gas heater. It was really slippery on the entrance to the highway, I was skidding with the whole rig.

My goal was to drive to Örnskoldsvik this day. Just south of town, I stopped outside Näske Pub and was given access to electricity.

More pictures from the trip will come.

 1. Helge A
  Feb 13, 2017

  Heja! Friska tag. Hur känns det att dra SMV då?

  Reply
  • Johan
   Feb 17, 2017

   Hej Helge! Det går kanon att dra SMV, mycket stabilt.

   Reply