Sedan ett tag tillbaka har jag letat efter en ny husvagn. Kabe Rubinen jag har nu har ingen inbyggd värme, vilket fungerar hyffsat. Men…

Jag ska till Gällivare i februari. Jag och min vän Jacob, som bor i Boden, ska träffas och passa på att åka skidor vid Dundret Skidanläggning. Då är en vagn med vattenburen värme på el och gasol bra att ha med tanke på att det är tvåsiffriga minusgrader där uppe. Jag ska nämligen köra de 155 milen upp till Gällivare, med bil och husvagn.

När jag skulle välja vagn passade jag också på att uppfylla en dröm, att ha en SMV. Det har jag länge drömt om. Idag slog jag därför till på en SMV 525 från 1983. Den har totalvikten 1180 kg och kommer därmed fungerar bra som resevagn. Den är ju dock lite större än min Kabe Rubin.

Jag hämtar vagnen på Kinna Husvagnsservice nästa vecka, när min Mercedes är klar på verkstaden.

My new caravan!


Since a while back, I have been looking for a new caravan. The Kabe Rubin I now have has no built-in heating, which works fairly. But…


I’m going to Gällivare in February. Me and my friend Jacob, who lives in Boden, is to meet and take the opportunity to ski at the Dundret ski resort. Then a caravan with water heating on electricity and LPG is good to have, considering that there are double-digit degrees below zero up there. I’ll drive the 970 miles up to Gällivare, with car and caravan.


When I chose a caravan I took the opportunity also to fulfill a dream, to own an SMV. I have long dreamed of one. Today I bought an SMV 525 from 1983. It has a total weight 1180 kg and will therefore work well as a touring caravan. It’s a little bigger than my Kabe Rubin.


I’ll collect the caravan at Kinna Caravan service next week, when my Mercedes is finished at the workshop.

 1. Martin ( from the Netherlands)
  Jan 29, 2017

  Hi Johan, 970 miles or 97 miles to Gällivare?
  rgds from NL, Martin

  Reply
  • Johan
   Jan 29, 2017

   Hey Martin! Its 970 miles, 1550 km

   Reply