På torsdag smäller det. Då ska jag köra upp för BE-kort…

Jag klarade teoridelen i oktober och nu är det dags för den slutliga delen, körprov och manöverprov. Efter att ha haft B96-behörighet i drygt två år så är det läge att uppgradera nu, eftersom vi snackat om att skaffa större och mer rejäla dragbilar till Borås Husvagnstjänst.

Idag har jag förberett vagnen jag ska använda, en Kabe Safir 590 XL. Eftersom det är vinter så ska den ha vinterdäck. Den ska lastas till minst halva maxlasten, och till det kommer jag använda flera förtält. Det är tur att man jobbar på en husvagnsuthyrning.

Det är knappt tre dagar kvar. Önska mig lycka till!

img_2786Så här lycklig var jag när jag klarade uppkörningen för utökad-b. Det var alltså Volvon jag nyttjade för körprovet, inte Corvetten.

BE drivers license next


On Thursday, its time. Then I will do I driving test for  to the BE-license.


I passed the theory part in October and now it’s time for the final part, driving test and maneuvering test. Having had the B96 license for over two years it’s time to upgrade now, as we talked about getting bigger and more substantial towing vehicles at Borås Caravan Service.


Today I have prepared the caravan I will use, a Kabe Safir 590 XL. Since it is winter it must have winter tires. It is to be loaded to at least half the maximum load, and for that, I will use several awnings. It is fortunate that im working at a caravan rental.


It is less than three days left. Wish me luck!

 1. Christer
  Dec 13, 2016

  Lycka till! Break a leg och allt sånt där! :)

  Reply
 2. Martin
  Dec 13, 2016

  Lycka till! :).

  Reply
 3. Morgan
  Dec 14, 2016

  Spännande.
  Lycka till Johan 👍

  Reply