Efter några dagar i underbara San Francisco har jag nu landat i Las Vegas. Resan hit gick såklart med bil, men eftersom avståndet mellan de båda städerna är ca 90 mil så delade jag upp det på två dagar…

fuel-stop

Min Cadillac drar en del bensin, men det är tur att bensinen är billig i USA.

roadtrip

En grej som var ganska komisk var att GPS:en i bilen valde så små och ödsliga vägar. Jag märkte sedan vad det berodde på. I inställningarna var det förvalt att den skulle undvika motorvägar. Jag är dock glad att jag hade denna inställning först, för därför åkte jag över Golden Gate bron när jag skulle till San Francisco från flygplatsen i Oakland.

lost-hills-2

Lost Hills i Kalifonien. Man blir verkligen tagen av omgivningarna.

hotell-bakersfielf

Jag övernattade på ett motell i Bakersfield ungefär halvvägs till Las Vegas.

rv

Andra halvan av resan gick på motorväg, och man ser ganska många RV:s på vägarna.

Roadtrip to Las Vegas


After a few days in the lovely San Francisco, I have now landed in Las Vegas. The journey went by car of course, but since the distance between the two cities is about 560 miles I split it up in two days.


My Cadillac drinks a lot of gasoline, but it is fortunate that the gasoline is cheap in the United States.
One thing that was quite comical was that the GPS in the car picked so small and desolate roads. I then noticed why. It was set so that it would avoid motorways. However, I am glad I had that setting first, because I went over the Golden Gate Bridge when I was going to San Francisco from the Oakland airport.


I spent the night at a motel in Bakersfield, about halfway to Las Vegas. The second half of the trip went on the highway, and you see quite a few RV’s on the road.