Jag går i tankarna att skaffa mig en till husvagn. Min Kabe Rubin saknar eldriven värme, och jag använder nu ett portabelt element som värmekälla. Det är inte idealiskt på vintern och därför sneglar jag på lite andra vagnar…

Något jag sneglar lite på är äldre Solifer-vagnar, främst från 80-talet.  Artic 552 GL är en snygg boggievagn, som samtidigt har låg vikt och hyffsat kompakta mått. Dessutom ska den vara riktigt bra att bo i på vintern. Jag är också lite sugen på den större modellen Finlandia 3002.

img_0110

Min Kabe Rubin kommer jag fräscha upp lite med ny färg och sedan sälja till våren.

I´m thinking of getting a new caravan. My Kabe Rubin has no electric heating installed, and I now use a portable radiator as a heat source. It is not ideal in winter and therefore I have glanced at some other caravans.


Im quite interested in the older Solifer-caravans, mostly from the 80’s. Artic 552 GL is a stylish twin axled van, which also has a low weight and quite compact dimensions. Moreover, it must be really good to live in the winter. I’m also a little interested in the larger model Finlandia 3002.


My Kabe Rubin,  will be freshen up with some paint and then sold in the spring.
 

 1. Christer
  Nov 08, 2016

  Finlandia 3002 är en fin vagn. Jag är uppvuxen i en sån i slutet på 80-talet och i början på 90… Vill minnas att det inte var några som helst bekymmer att bo i den på vintern heller. Hyfsat rymlig också, två vuxna, tre barn och två newfoundlandshundar får plats! :)

  Reply
  • Johan
   Nov 09, 2016

   Det låter bra Christer! Jag får hoppas jag hittat en sådan:)

   Reply
 2. Simon
  Nov 08, 2016

  After you have been to NEC and seen all of those new caravans…. How come you want to buy an old piece of junk? I’ve heard caravans are much cheaper in Germany so I suggest to try importing one. I guess you can get a better van with the same money and also will be a good guide for others who want to import from Germany.

  Reply
  • Johan
   Nov 09, 2016

   Hey Simon! Well, for me an old caravan has charm. And these ones are good for Winter use and at a good price. If I want, I could make it an exciting Project to make it look cooler. In the future I will for sure do some imports;)

   Reply