Min vistelse i Storbritannien innebär både jobb, men också avkoppling. Eftersom jag ska göra ett reportage om den engelska Polar-klubben så har jag tillbringat några dagar med dem på träffen här i Cornwall. Här är lite bilder från de dagar som varit…

polar-aero-570Första tiden så var vädret mycket lovande. Cornwall är den regnigaste och blåsigaste regionen i England. Ett land som (jämfört med Sverige) har mycket regn i allmänhet. Jag passade på att fota bland annat denna vagn, en Polar Aero 570, som ägs av Bryan och Betty från Essex.

polar-535En Polar 535 som ägs av Stanley och Kay Watkins från Swansea i Wales.

polar-560-cthBernard och Helen Darvills Polar 560 CTH.

redruth-centerFörsta dagen åkte vi till Redruth, en liten ort som också ligger i Cornwall. Stadskärnan var mycket pittoresk med små butiker och gamla byggnader. Just denna dag var det nån form av ”Pasty-festival” som kretsar kring bakverket Cornish Pasty, som är förknippat med Cornwall…

cornish-pastyJag köpte i och för sig en sån här på vägen till Cornwall, på rastplatsen i Reading. Men en sån här dag passar det ju ännu bättre.

redruth-town-crierDet här var häftigt, att få möta Redruths egna ”Town Crier”. Vad är det undrar ni kanske? Här finns en sida på Wikipedia.

varldens-storsts-cornish-pastyVärldens största Cornish Pasty bakades denna dag.

watergate-bayPå vägen hem tog vi denna bild från vägen. Nedan syns stranden vid Watergate Bay, en populär plats för surfare.

lost-gardens-of-heliganAndra dagen åkte vi till Lost Gardens of Heligan, en stor trädgård som övergavs på 1920-talet men som återupplivades under tidigt 90-tal. Läs mer här.

evening-diningMiddag på kvällen. På högersidan och bortåt: June Semple, John Semple och Betty James. På vänstersidan och bortåt: Helen Darvill, Bernard Darvill, Stanley Watkins och Kay Watkins.

Mer bilder kommer framöver.

First days in Cornwall


My stay in Britain means both work, but also relaxation. Because I’ll do an article about the English Polar club, I have spent a few days with them on their rally here in Cornwall. Here are some pictures from the days that have been.


During the first days the weather was very promising. Cornwall is the wettest and windiest region in England. A country that (compared to Sweden) has a lot of rain in general. I took the opportunity to take photos of some of the caravans, a Polar Aero 570, owned by Bryan and Betty from Essex,
a Polar 535 owned by Stanley and Kay Watkins from Swansea in Wales and a Polar 560 CTH owned by Helen and Bernard Darvill.


The first day we went to Redruth, a little town which is also located in Cornwall. The city center was very picturesque with small shops and old buildings. On this particular day there was some sort of ”Pasty Festival” which revolves around the baked Cornish Pasty, which is associated with Cornwall.


I did have a Cornish pasty on the way to Cornwall, at the service station in ​​Reading. But a day like this suits even better.
One thing that was awesome, was getting to meet Redruths own ”Town Crier”. What is that you may wonder? Here is a page on Wikipedia.


The world’s largest Cornish Pasty was baked this day.


On the way home we took apicture down towards the beach at Watergate Bay, a popular spot for surfers.


The second day we went to the Lost Gardens of Heligan, a large garden, which was abandoned in the 1920s but was revived in the early 90s. Read more here. That day we went for dinner in the evening. On the right side backwards you see: June Semple, John Semple and Betty James. On the left side backwards you see: Helen Darvill, Bernard Darvill, Stanley Watkins and Key Watkins.


More pictures will come.

 1. Christer
  Sep 16, 2016

  Lite kul att de kör svenska bilar också!

  Reply
  • Johan
   Sep 16, 2016

   Gillar man svenska husvagnar är det nog troligt att man gillar svenska bilar med;)

   Reply
   • Christer
    Sep 19, 2016

    Exakt, vad är det inte att gilla liksom! :)

    Reply