Nu befinner jag mig i Cornwall i Sydvänstra England. Närmare bestämt vid Watergate Bay strax utanför Newquay. Här kommer jag stanna några dagar tillsammans med den engelska Polarklubben. Gårdagen bjöd på några riktigt spännande upplevelser…

ryanair-landvetterDet började med att jag gick upp kl 05:00, fick skjuts av Anders till Landvetter flygplats och därifrån flög till London Stansted med Ryanair.

vw-golf-hyrbil-london-stanstedFrån London skulle jag köra till Cornwall med hyrbil. Det blev en VW Golf.

reading-servicesDet är ca 320 miles mellan London och Cornwall. Därför är det viktigt att ta pauser längs vägen, som här utmed motorvägen utanför Reading.

traffic-jam-m4Resan fortsatte västerut längs M4:an. Dock så hamnade jag i världens trafikstockning. Den varade i ca två timmar, och förutom en parkerad långtradare utmed vägkanten var det inte många tecken på vad köerna berodde på. Helt plötsligt flöt allt på som vanligt igen.

sterckeman-on-the-m4Detta lättade upp tålamodet lite, en husvagn av franska Sterckeman. Dörren på högersidan dessutom.

Färden gick vidare, och i Bristol hade jag tänkt att jag skulle köpa tält och sovsäck. Precis som när jag reste till Piteå så ville jag inte släpa med ett tält och sovsäck, utan köpa när jag väl kom fram. Det blir ändå billigare än de flesta andra boendeformer.

asda-superstore-bristolBristol är dock en stad jag aldrig kört i, och flera gånger körde jag fel. När jag tillslut kom fram till Asda Superstore, visade det sig att de inte hade några tält. Inga sovsäcker heller. Wilko´s en bit bort hade inga heller. Min sista chans var Argos, en affär som har en riktigt fet produktkatalog faktiskt. De hade både tält och sovsäck. Puh! Jag kunde slappna av och fortsätta resan.

tent-and-sleeping-bag-from-argosDet började snart mörkna, och regna. Inte förrän strax efter kl 21 anlände jag på campingplatsen, trött som fan. Medlemmarna i Polar-klubben välkomnade mig i en av husvagnarna.

sleeping-in-bernard-and-helen-darvills-awningPå grund av vädret var det inte så lämpligt att sätta upp ett tält denna kväll. Bernard och Helen Darvill lät mig sova i deras förtält. Lyxigt värre. Jag sov som en kung den natten.

Det kommer bli fler uppdateringar från Englandsresan, bland annat från lördagen då vi åkte till Redruth. Äventyret har bara börjat.

Day 1 in England


Now I am in Cornwall in the southwest of England. Specifically at Watergate Bay just outside Newquay. Here I will stay for a few days along with the English Polar Club. Yesterday gave me some really great experiences.


It started when I got up at 5 AM , got lifted by Anders to Landvetter Airport and from there flew to London Stansted with Ryanair.


From London, I drove to Cornwall by car. The car was a VW Golf.


It is about 320 miles between London and Cornwall. Therefore it is important to take breaks along the way, like this along the highway outside Reading.


The journey continued west along the M4. However, I ended up in a large traffic jam. It lasted about two hours, and apart from a parked truck along the roadside there were not many signs of what was due to the queues. Suddenly everything went back to normal.


One thing that eased up my patience a little, a caravan of French brand Sterckeman. The door on the right side in addition.


The journey continued, and in Bristol, I thought that I would buy a tent and sleeping bag. Just like when I traveled to Piteå I did not want to lug a tent and sleeping bag, but buy when I arrived. It will still be cheaper than most other forms of accommodation.


Bristol is, however, a city I have never driven in, and several times I drove the wrong way. When I finally arrived at the Asda Superstore, it turned out that they had no tents. No sleeping bag either. Wilko’s some distance away had not either. My last chance was Argos, a business that has a really fat product catalog, actually. They had both tent and sleeping bag. Pooh! I could relax and continue the journey.


It soon began to darken and rain. Not until just after 9 PM, I arrived at the campsite, tired as hell. The members of the Polar Club welcomed me in one of the caravans.


Because of the weather it was not appropriate to put up a tent this evening. Bernard and Helen Darvill let me sleep in their awning. I slept like a king that night.

There will be more updates from this trip, for example from today when we went to Redruth. The adventure has just begun.

 1. Helena FREEDOMtravel
  Sep 12, 2016

  Jättekul att träffas igen på Elmia! Och vilken tur du hade som fick sova i förtältet där…! 😉

  Reply
  • Johan
   Sep 13, 2016

   Kul (som vanligt) att få träffa er:)
   Jag tillbringar dessa dagar med riktigt härliga människor. Dock så har jag det bra i tält med;)

   Reply
  • Johan
   Sep 13, 2016

   Jättekul att träffa er igen:)
   Jag spenderar dagarna i England med riktigt härliga människor. Dock så har jag det bra i tältet med;)

   Reply