När man bor i husvagn permanent, speciellt i en så liten vagn som jag, uppskattas de lösningar som spar utrymme…

IMG_0567

Jag skulle såklart kunna ha en ”riktig” ugn i vagnen, en mindre variant alltså. Men det hade inte gått att stuva undan den på ett bra sätt. Därför är det riktigt smidigt att kunna använda en Omnia, ugnen på spisplattan.

IMG_0568

Jag har använt Omnia ett antal gånger innan, till olika recept. Idag lagades lax med potatis, som är busenkelt. Bra att tänka på är att ugnen behöver värmas upp innan, som en vanlig ugn. Räkna därför med tiden för uppvärmning i tillägg till tillagningstiden.

IMG_0569

Tänk på att skruva upp spisen till högsta effekt, den färgen på locket kan börja flagna.

Läs mer på Omnias hemsida.

When you live in a caravan permanently, especially in such a small caravan as me, its appreciated with solutions that save space.

It would off course be possible to have a ”real” oven in the van, a compact one. But it had not been possible to stow it in a good way. Therefore, it is really good to use the Omnia, the oven you place on the cooker.

I have been using the Omnia a number of times before, with different recipes. Today I cooked salmon with potatoes, which Is very easy. Good to keep in mind is that the furnace needs to be heated before, like a conventional oven. You should therefore allow time for heating in addition to the cooking time.

Remember not to turn up the stove to the highest power, the color of the cover can begin to flake off.

Read more on the Omnia website.

  1. Helena FREEDOMtravel
    Aug 23, 2016

    Kul att det funkar bra med Omnia-ugnen! För mig är ugn nästan nummer 1 när jag kollar husbil. Lagar typ jämt mat i ugn 😉

    Reply