Det är få som är jämnåriga med mig som bor i husvagn permanent. Men André i Sölvesbeorg gör det, i en Sävsjö 612 GLE från 1987. Vi fick kontakt på Facebooksidan ”Bo i husvagn permanent”. Nu i helgen bestämde vi oss för att ses…

André har ägt ca 17 husvagnar genom åren, och köpte den första när han var 12 år. Jag som tyckte det var väl tilltaget av mig själv att ha ägt 4 vagnar på 4 år. André är dessutom utbildad snickare och har därmed kunnat renovera många av de vagnar han ägt.

IMG_4255

Igår grillade vi flintastek, med potatissallad till. Typiskt husvagnskäk. Det blev mycket husvagsprat vilket är mycket uppskattat.

IMG_4257

American Pie och långfilmen Rescue Dawn på TV6. Att vistas i en Sävsjö-vagn är något alldeles speciellt för mig. Det var nämligen en sån här fast lite mindre som jag tillbringade min första husvagnssemester i, sommaren 2002. Man känner igen en del inredningsdetaljer som t ex skåpluckor och klädsel. Den var dock en 562 GL 1989, denna är en 612 GLE från 1987.

IMG_4260

 

612 GLE hade oftast långbäddar baktill. Men denna har en extra stor sittgrupp bak, som är nerbäddad till en enorm säng.

IMG_4261

André är född i mars 1993 och är därmed 5 månader yngre än mig.

There are very few in my age who lives in a caravan permanently. But André in Sölvesborg do it, in a Sävsjö 612 GLE from 1987. We had contact on the Facebook page ”Living in a caravan permanently”. This weekend, we decided to meet.

André has owned about 17 caravans through the years, and bought the first when he was 12 years old. I thought I was a bit odd having owned 4 caravans in 4 years. André is also a qualified carpenter and has thus been able to renovate many of the caravans he owned.

Yesterday we grilled a steak with potato sallad. Typical caravan food. We talked a lot about caravans which is very appreciated.

American Pie, and the film Rescue Dawn on TV6. Staying in a Sävsjö caravan is something very special for me. It was a simular one but smaller that I spent my first caravan holiday in the summer of 2002. One recognizes some interior details such as cabinet doors and trim. But that was a 562 GL from 1989, this is a 612 GLE from 1987.

612 GLE usually had single beds in the rear. But this has an extra large seating area, which is converted into a huge bed.

André was born in March 1993 and is thus five months younger than me.