Visste ni att det finns en klubb för ägare av Polar-vagnar i Storbritannien? Det svenska husvagnsmärket med Isbjörnslogotypen har sin fanklubb även på brittiska öarna, där husvagnarna annars är mycket säregna och präglade av konservatism…

I september kommer Polar Caravan Club UK anordna en träff i Cornwall. Det lutar åt att jag kommer vara med, och göra ett lite reportage om klubben och dess uppkomst. Det ska bli minst sagt spännande att höra vad som lockar med just Polar.

Hur jag lägger upp min resa dit är inte bestämt än. Men jag är sjukt sugen på att åka över med lågprisflyg, sedan köpa en billig bil och en billig husvagn för några tusenlappar. Efter tiden spenderad i landet bär det av hemåt helt enkelt, med förhoppningen att ekipaget håller ihop. Är det någon som gjort något liknande?

Klubbens hemsida finner ni här.

Did you know that there is a club for owners of Polar caravans in the UK? The Swedish caravan brand with the polar bear logo has its fan club also on the British Isles, where the caravans are otherwise very peculiar and marked by conservatism.

In September, the Polar Caravan Club UK will organize a meeting in Cornwall. It looks as though I will be there to do a little article about the Club and its genesis. It should be exciting to hear what´s special about the brand Polar.

How I arrange my journey is not decided yet. But I’m sooo tempted to go over to the UK with a budget flight, then buy a cheap car and a cheap caravan for a few hundred pounds. After the time spent in the country I will drive home, with the hope that the rig will hold together. Has anyone done something similar?

You can find the clubs website here.