Efter hårt arbete och inte en dag ledig sedan midsommar är det så tid för några dagar utan större förpliktelser. Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb, men nu blir det tillfälle att göra något jag också älskar, att ge sig ut med husvagnen…

Tisdag-lördag denna vecka kommer jag vara i Uppsala, närmare bestämt på Fjällnora Camping. På torsdag ska jag hälsa på min vän Jacob, som kommer från Uppsala och som är där tillfälligt. I övrigt är inget planerat, men det blir nog en del bada och grilla.

Mercan sitter fast

För att komma iväg måste man ha en bil. Om bilen fastnar på sin parkeringsplats på grund av ihållande regn så är man glad för att spännband och arbetshästar (alltså Volvo) finns att tillgå.

Drar fram vagnen

Om ni inte visste det så är det mitt första alldeles egna ekipage på bilden. Mercan jag köpte i våras och vagnen jag köpte i vintras. Det är en speciell känsla, att se på ekipaget och säga till sig själv att det är helt och hållet mitt.

Tvättgrejer

Efter 430 mil med bilen (och några hjulspinn i lera) behöver den sig en tvätt, då är det tur att Biltema finns.

Tvätta bilen

 

Bromsjustering

Vagnen behövde också lite översyn, närmare bestämt bromsarna. Eftersom den stått still i ca ett halvår är det inte konstigt att de kärvar lite. Det är tur att jag har världens bästa kollega (Anders) som hjälper till när det behövs.

Redo för semester

Nu är ekipaget redo. Imorgon börjar resan, och jag kan knappt vänta.

Holiday times

After hard work and not a day off since midsummer, is it time for a few days without any major obligations. Do not misunderstand me, I love my job, but now it’s time to do something I also love, to head out with the caravan.

Tuesday to Saturday this week I will be in Uppsala, namely the Fjällnora campsite. On Thursday, I meet my friend Jacob, who comes from Uppsala and is there temporarily. Otherwise, nothing is planned, but it will probably be some swimming and barbecue.

To get going, you need a car. If your car gets stuck in the parking space because of persistent rain, then you are happy that straps and work horses (ie Volvo) is available.

If you did not know it, it’s my first very own car+caravan in the images above. The Mercedes I bought last spring and the caravan I bought last winter. It’s a special feeling, to see the rig and say to myself that it’s entirely mine.

After 2680 miles in the car (and some wheel spin in the mud), it needs a wash. Then its lucky that the store Biltema exists.

The caravan also needed a check, specifically the brakes. As it stood still for about half a year, it is no wonder that the brakes sheaves abit. It is fortunate that I have the world’s best colleague (Anders) who helps out when needed.

Now the rig is ready. Tomorrow the journey begins, and I can hardly wait.

  1. Helena FREEDOMtravel
    Jul 14, 2016

    Önskar en skön semester! Hälsningar från Tjeckien!

    Reply