Förra veckan hade KnausTabbert sin presskonferens. Här är en sammanfattning av nyheterna på Knaus Husvagnar…

IMG_0249 liten

Südwind Scandinavian Selection vidareutvecklas med ny inredning, och ett panoramafönster.

IMG_0246 liten

650 UDF.

IMG_0251 liten

590 UK.

IMG_0310 liten

Klassikern Südwind får en uppdaterad exteriör, med blå inslag. Dessutom är interiören uppdaterad med nya textilier. Südwind finns också i utförandet Silver Selection, en välutrustad vagn med bland annat slät plåt utvändigt.

IMG_0238 liten

Efter några års uppehåll satsar Knaus på den brittiska marknaden, med modellserien Starclass.

IMG_0243 liten

Tredelad framruta, inget bord i sittgruppen. Typiskt brittiskt.

IMG_0283 liten

Sport-serien får tillökning med nya planlösningen 500 QD.

IMG_0287 liten

IMG_0274 liten

 

Knaus Travelino började som en designstudie på Caravan Salon 2014. Nu, efter ett års vidareutveckling är vagnen nästan redo för serietillverkning. Moderna material och tillverkningsmetoder gör att hela denna vagn väger endast 650 kg i tjänstevikt. Här syns delar av Knaus ledning framför vagnen, som visas på mässan i Düsseldorf senare i år. Mer om denna vagn i ett kommande inlägg.

Modellserierna Südwind Exclusive och Eurostar utgår i 2017 års program.

Knaus Caravans 2017

Last week KnausTabbert had their press conference. Here is a summary of the news from Knaus caravans.

Südwind Scandinavian Selection is developed further with new interior and a panoramic window.

The Classic Südwind gets an updated exterior, with blue elements. In addition, the interior is updated with new fabrics. Südwind is also made in the special version Silver Selection, a well-equipped caravan including smooth metal exterior.

After a break Knaus is once again focusing on the UK market, with the range Starclass.

Three-piece windshield, no table in the seating area. Typical for the UK.

The Sport-range gets the new floorplan 500 QD.

Knaus Travelino began as a design study at the Caravan Salon in 2014. Now, after a year of development, the caravan is almost ready for series production. Modern materials and manufacturing makes this whole van very light, only 650 kg in curb weight. Above is parts of Knaus team in front of it. It will be featured at the fair in Dusseldorf later this year.

Südwind Exclusive and Eurostar are cancelled in the 2017 Knaus range.