Natten till idag, kl 03:15 kom jag hem. Jag hade nästan hela väg 156 och riksväg 41 för mig själv. Så blir det när färjan till Göteborg anländer mitt i natten. Idag har jag därför varit ”skittrött”. Så det får bli en liten uppdatering av sista dagarna på tysklandsresan…

IMG_3839

Efter att ha lämnat Strasbourg satte jag kurs österut mot Bad Griesbach där KnausTabbert skulle ha sin konferens. Eftersom jag kör en gammal bil som jag inte ännu känner så väl, valde jag att åka direkt till Bad Griesbach och spendera en extra natt där, så inte eventuella händelser på vägen skulle hindra mig från att hinna till konferensen. Ovan har jag stannat på en bensinmack för att tanka.

IMG_3842

Här, på Landgasthof Venus-Hof spenderade jag den första natten. Det är som ett gästgiveri, i typiskt tysk utformning dvs mycket trä, krimskrams på väggarna och personal iklädd folkdräkt.

IMG_0217

Ett mycket stort dubbelrum för 35 euro per natt inkl frukost är inte illa.

IMG_3845

Efter en skön natt gick jag på upptäcktsfärd i byn. Det är mycket fina landskap här i södra Tyskland.

IMG_3843

Just i Bad Griesbach finns det en hel del promenadspår. En av dem passerar dessa små stugor. Tänk om man bodde så idylliskt?

IMG_0244 liten

Senare under dagen gick det att checka in på hotellet Maximilian där presskonferensen skulle vara. Utomhus fanns det en del vagnar att fotografera, t ex Knaus Starclass, en vagn för den brittiska marknaden.

Det kommer mer inlägg om KnausTabbert framöver.

IMG_3931

På vägen hem varnade bilen för låg kylvätskenivå. Som tur var hade jag två flaskor med vatten med mig.

IMG_3932

Första resdagen norrut avverkade jag ca 60 mil. Det gäller att ta paus när man verkligen känner sig trött. Det bästa är om man sträcker på sig, dricker lite vatten och vandrar omkring lite. Behöver ögonen vila lite kan man (åtminstone i en stor Mercedes) gå och lägga sig i bilen.

IMG_3933

Strax utanför Hannover kastade jag in handduken, och stannade på en Autohof. Det fanns inga motell utmed vägen just här, så jag valde att sova i bilen. Det kryllade av långtradare som också spenderade natten här, även några husbilar.

IMG_3934

God morgon.

IMG_3936

Resan gick sedan norrut upp i Danmark. Här är jag framme på färjeterminalen i Frederikshavn.

IMG_3937

IMG_3938 liten

Hemma igen, och solen börjar gå upp.

Back home!

Last night, at 3:15 am I came home. I had almost the entire road 156 and highway 41 for myself. So it will be when the ferry to Gothenburg arrive in the middle of the night. Today I have therefore been very tired. So this is an update of the last days of the trip to Germany.

After leaving Strasbourg, I set course east towards Bad Griesbach where KnausTabbert would have their conference. As I drive an old car that I do not even know so well, I decided to go directly to Bad Griesbach and spend an extra night there, so possible incidents on the road would not prevent me from getting to the conference. Above, I stopped at a gas station to refuel.

At the Landgasthof Venus-Hof I spent the first night. It is like an inn, in typical German design with a lot of wood, knickknacks on the walls and staff dressed in national costume.

A very large double room for 35 euros per night including breakfast is not bad. After a good night, I went exploring in the village. It is very nice landscape here in southern Germany. Just in Bad Griesbach, there are a lot of walking trails. One of them pass these little cottages. Imagine if you lived this idyllic?

Later in the day I went to check in at the hotel Maximilian where the press conference would be. Outside there were some caravans to photograph, for example Knaus Star Class, a model for the UK market.

There will be more posts about KnausTabbert to come. On the way home the car warned about low coolant level. Luckily, I had two bottles of water with me.The first day of travelling north, I drove about 600 kilometers. It’s important to take breaks when you feel really tired. It is best if one stretches, drink some water and walk around a bit. Do your eyes need a rest, you can (at least in a large Mercedes) go for a sleep in the car.

Just outside Hannover, I threw in the towel, and stayed at a Autohof. There were no motels along the way here, so I chose to sleep in the car. There were a lot of trucks that also spent the night here, even some motorhomes.

The journey then went north up in Denmark. Above I am in front of the ferry terminal in Frederikshavn.

Home again, and the sun starts to go up.