Igår ca kl 12 på förmiddagen nådde resan sitt första mål, Kehl i Sydvästra Tyskland. Här hade Bürstner sin presskonferens. Idag fanns det ytterligare möjlighet att fotografera husvagnar och husbilar…

IMG_0043 liten

Mercedes Kehl

Vi bodde på Hotell Grieshaber’s Rebstock i Kehl. Här står Mercan på gästparkeringen. På kvällen var det middag.

IMG_0029 liten

Här är en liten teaser av vad som är nytt till modellåret 2017, en helt nydesignad Averso-serie. Mer om nyheterna framöver.

IMG_3836

Nu är det några dagar kvar till jag ska vara hos KnausTabberts konferens i Bad Griesbach. Eftersom Kehl ligger så nära gränsen till Frankrike bestämde jag mig igår för att åka över Rhein-floden till Frankrike idag, närmare bestämt till Strasbourg. Väl inne i staden började jag leta efter hotell. Men att köra runt i en främmande stad med mycket trafik, och samtidigt leta hotell är inte lätt. Efter en stunds letande stannade jag bilen och letade fram ett hotell online. Det fick bli hotelF1 Strasbourg Pont de l’Europe.

Rhein-floden

Efter att ha checkat in gick jag en promenad längs Rhein-floden, som här separerar Tyskland och Frankrike. Det kändes lite kul att ”gå till Tyskland” vetandes att min bil fortfarande var i Frankrike.

Kehl-Strasbourg

Äh! Jag tror jag spatserar tillbaka till Frankrike igen.

Bodega Paco De Maria 2

Vid 7-tiden på kvällen satte det fint med god mat och dessert, på denna restaurang, Bodega Paco De maria.

Bodega Paco De Maria

Jag vet, Hamburgartallrik brukar vara mitt första val.

IMG_3837

I Tyskland är det Folksvagnsbubblan som är den klassiska folkbilen. I Italien är det Fiat 500. Är Citroen 2CV den Franska motsvarigheten.

Mercedes 190

Som Mercedes-entusiast är det alltid skoj att se en gammal 190, här med Spanska nummerplåtar.

Imorgon reser jag in i Tyskland igen, österut mot Bad Griesbach.

Yesterday around 12 o’clock in the morning I reached the first goal of the trip, Kehl in southwestern Germany. Here Bürstner had their press conference. Today there was another opportunity to photograph caravans and motorhomes. We stayed at the Hotel Grieshaber’s Rebstock in Kehl. In the evening there was dinner. Above is a little teaser of what’s new for the model year 2017, a completely redesigned Averso range. More news are to come. Now it’s a few days before I need to be at the KnausTabbert conference in Bad Griesbach. Since Kehl is so close to the border with France, I decided yesterday to go over the Rhine river to France today, specifically to Strasbourg.

Once in the city, I began to look for hotels. But to drive around in a foreign city with lots of traffic, while looking for a hotel is not easy. After some searching, I stopped the car and found a hotel online. I chose hotelF1 Strasbourg Pont de l’Europe. After checking in, I went for a walk along the Rhine River, which here separates Germany and France. It felt strange to “walk to Germany,” knowing that my car was still in France. Oh! I think I will walk back to France again. At 7 o’clock in the evening, it was time for food and dessert, at a nice restaurant. I know, Hamburger is usually my first choice.

In Germany the Volkswagen beetle is the classic people’s car. In Italy, the Fiat 500 is. Is the Citroen 2CV, the French equivalent? As a Mercedes enthusiast, it’s always fun to see an old 190, shown above with Spanish number plates. Tomorrow I travel into Germany again, eastwards towards Bad Griesbach.

  1. Nicolas
    Jul 02, 2016

    yes Johan, the 2CV is a typical classic people’s car in France, together with the Renault 4L.

    Reply