Mässan CMT (Caravan, Motor, Touristik) hålls varje Januari i Stuttgart. Men det finns också en Kinesisk motsvarighet, närmare bestämt i Nanjing…

Under temat Asian Experience hölls årets upplaga i slutet av April, där intresset för camping och husvagnar är på uppgång. Kina har på kort tid fått upp ett intresse för det mobila boendet, och totalt ca 40 000 personer lockades till femte upplagan av CMT Kina. På Plats fanns 417 utställare från 30 länder, samlade på Nanjing International Expo Center. Alla uställare var mycket nöjda med resultatet av årets mässa, och även besökarna stod för positiva siffror.

 

CMT China 3

91 procent kunde tänka sig att rekommendera mässan för vänner och bekanta. Huvudintresset låg på  resor och turism, vilket 43 procent angav som sitt huvudsakliga intresseområde. 36 procent svarade att husvagnssektorn med tillbehör mm lockade dem mest. 12 procent av tillfrågade besökare sa att de övervägde att köpa en husvagn eller husbil. Bland uställarna fanns bland annat Tyska, Kinesiska och Amerikanska tillverkare av fritidsfordon, inklusive tillbehör. Det breda spektrumet visar på hur fort utvecklingen har gått för campingbranschen i Kina, och det ser dessutom inte ut att finnas något slut på framgången.

CMT China 2

Förutom husvagnar och husbilar var mässan inriktad på resor och upplevelser i bland annat de 23 olika provinserna i Kina. I April 2017 arrangeras nästa års upplaga av CMT Kina.

CMT China: A success

The fair CMT (Caravan, Motor, Touristik) is held each January in Stuttgart. But there is also a Chinese version, specifically in Nanjing. Under the theme Asian Experience, the fair is held this year in late April, where interest in camping and caravans is on the rise. China has quickly gained interest in mobile living, and a total of about 40 000 people were attracted to the fifth edition of CMT China. Present were 417 exhibitors from 30 countries, gathered at the Nanjing International Expo Center. All exhibitors were very pleased with the outcome of this year’s fair, and even visitors accounted for the positive figures.

91 percent of asked visitors were willing to recommend the fair to friends and acquaintances. The main interest was for travel and tourism, which 43 percent reported as their main area of interest. 36 percent responded that the caravan sector with accessories etc. attracted them most. 12 percent of surveyed visitors said they were considering buying a caravan or motorhome. The exhibotors included German, Chinese and American manufacturers of recreational vehicles, including accessories. The range indicates how fast the development has gone for the camping industry in China, and there is no end to this success in sight.

Besides caravans and motorhomes the fair focuses on travel and experiences including the 23 different provinces in China. In April 2017 the next edition of CMT China will be held.

 1. Helena FREEDOMtravel
  Maj 20, 2016

  Men oj så spännande! Man undrar hur det funkar att campa i Kina?

  Reply
  • Johan
   Maj 28, 2016

   Ja du Helena, det kan man ju undra;)

   Reply