Häromdagen skrev jag om min första husvagn, som jag köpte 2012. Nu kan jag äntligen skriva om min första bil, som jag köpte idag. Det är en Mercedes 300 TE från 1992. Samma årsmodell som jag själv alltså…

IMG_3321 liten

Som jag kanske nämnt någon gång så finns det inget coolare och charmigare än gamla Mercor i mitt tyckte. Främst är det då modeller från 80- och 90-talet. Därför tyckte jag det inte var någon idé att vänta med att skaffa en sådan. Det är dock inte bara mitt hjärta som fått välja bil. Även hjärnan har fått jobba lite, dessa bilar är robusta och långlivade och därmed inget dumt val. Dock så är det nästan alltid en chansning att köpa en begagnad bil.

IMG_3319 litenJag köpte denna Merca i Norrköping. På vägen hem stannade jag på MC Donalds i Mjölby. Jag satt utomhus och käkade, och beundrade bilen på håll.

IMG_3322 litenDetta exemplar har gått ca 21 000 mil vilket är lite för en så gammal Mercedes. Denna är dessutom svensksåld och har orginalfälgar. På vägen hem kändes den stabil.

IMG_3323 litenAtt komma hem med sin första egna bil efter en 27 mil lång resa är en speciell känsla. Först var det svårt att greppa att jag faktiskt köpt en bil, men när jag kom hem kändes det på riktigt. Då kom lyckoruset. Efter en stunds vila efter hemkomsten tog jag ytterligare en sväng bort till Kinna och Skene, bara för att få köra den.

IMG_3324 litenDen är fin invändigt också. Här syns det att den är automatväxlad. Jag är numera stolt Mercedes-ägare och ser fram emot att få haka på min lilla Kabe Rubin bakom den:)

My first car

The other day I wrote about my first caravan, which I bought in 2012. Now I can finally write about my first car, which I bought today. It’s a Mercedes 300 TE from 1992. The same model year as myself then.

As I have probably mentioned before I think there is nothing cooler and more charming than the old Mercedes cars. Primarily the models from the 80s and 90s. Therefore, I thought there was no point to wait to get one. However, it is not only my heart that choose this car. Its bought with my brain too, these cars are robust and long-lived and thus not a bad choice. However, it is almost always a gamble to buy a used car.

I bought this Mercedes in Norrköping. On the way home I stopped at MC Donalds in Mjölby. I sat outside and ate, and admired the car as it stood on the car park.

This particular one has done 210 000 kilometers which is little for an old Mercedes. This is also not a grey imported one, and it has the original alloy wheels. On the way home, it felt stable.

Comming home with my first car after a 270 kilometer long trip is a special feeling. At first it was hard to grasp that I actually bought a car, but when I came home it felt real. Then came a strong sense of happiness. After a short rest after returning home, I took it out on another drive away to Kinna and Skene, just to drive it.

It’s nice inside too. Here you can see that it is automatic transmission. I am now a proud Mercedes owner and look forward to hitch up my little Kabe Rubin behind it :)

 

 

 

 

 

 1. Helena FREEDOMtravel
  Apr 03, 2016

  Grattis till bilen! Vi köper oxå alltid begagnade bilar. En viss chansning förstås, men man får mycket bil för pengarna.

  Reply
 2. Mojje
  Apr 03, 2016

  Grattis Johan !

  Reply
 3. Nicolas
  Apr 04, 2016

  Grattis Johan. I also had a Mercedes S124, it a fantastic car and tows beautifully. The only downside is that it does drink quite a bit of fuel when you tow. But very confortable
  and stable.

  Reply
 4. Mac
  Apr 04, 2016

  Grattis till W124’an.
  Fantastiska bilar, de sista ”riktiga” Mercedes-Benz. Hade en med V8 motor E420.
  Ångrar än idag att jag sålde den.
  Lycka till!

  Reply
  • Johan
   Apr 05, 2016

   Tack alla:)

   Reply