Peter Ternström är krönikör på motortidningen Auto Motor & Sport. Vad har då detta med denna blogg att göra? Jo, även om exotiska bilar inte är att förknippa direkt med husvagnar så vet Peter Ternström hur man tar vara på livet, och dessutom gör det riktigt roligt. Därför läser jag hans blogg och krönikor dagligen för att få inspiration…  

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMjM3MjA7czoxOiJ3IjtpOjcyMDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6Ijg5MjVmNzkwYzQ2N

Peter är född i Polen och uppvuxen i Kalmar. Vintrarna spenderas i Italien och resterande året i Stockholm. Förutom att vara krönikör för Auto Motor & Sport driver Peter entusiastsajten Autolife.se och Grand Turismo Events, som anordnar roadtrips och banträffar för ägare av sport- och superbilar över hela Europa. På bloggen och i krönikorna behandlas även andra ämnen, sånt som gör vardagen både roligare och mer dräglig.

Här några av de tips jag försöker ta tillvara på (klicka på rubrikerna för att komma direkt till inlägget):

Bli en lyckligare människa. Ha så få ägodelar som möjligt

Jag har ett antal gånger tagit upp detta på bloggen. Att sträva efter minimalt ägande har varit på tapeten för mig sedan jag flyttade in permanent i husvagn. Att äga så få saker som möjligt, endast det man behöver och älskar, är en stor tillfredställelse. En lättnad för själen. Dessutom frigör det utrymme. Utrymme som man kanske inser att man inte behöver. Det är därför jag har kunnat minska min boendeyta till endast ca 8 kvadratmeter, och ännu känner att jag kan bo i en mindre husvagn.

En sportbil ska användas

Ägare du en fin bil, var inte blyg för att använda den. Stenskotten och mätarställningen som ökar, är ett tecken på hur mycket skoj du har med bilen. För mig gäller detsamma, men för husvagnar. Jag använder allt i min vagn, trots att den är 37 år.

Har du kanske skaffat din drömhusvagn eller husbil nyligen? Använd den då, slit ut den. Var varsam i de lägen det går lika bra att vara det. Det viktiga är att du inte drar dig för att låta milen på mätaren stiga. Jag kan dessutom flika in med ytterligare ett tips. Låt inte storleken på husvagnen hindra dig från att nyttja den på det sätt du önskar. Har du en lång och bred vagn, och därför låter bli att åka på upptäcktsfärd med den (om det är du vill) och istället står stationerad på säsong. Tänk om. VÅGA!

Le som om du vore en idiotdfc5a6fe6989df4af79cc1f279d5a94632086831

Ett klockrent tips. Ett leende har en enorm kraft, ett sätt att göra dig själv och omgivningen glad. Oavsett situation, kanske i vardagen eller på semestern, kan ett leende göra dig benägen till kontakt med andra människor. Om du istället blickar ned i marken och ser bitter ut, vem kommer då vilja veta mer om dig?Dessutom kan ett leende göra dig själv mer benägen att själv ta kontakt med andra människor. Då kommer nästa tips…

Prata med alla främlingar du ser

Denna vet jag av egen erfarenhet kan fungera. Jag fick ett jobb för några år sedan, som telefonförsäljare. Ett jobb jag inte fått om jag inte började småprata med resenären bredvid mig på bussen. Jag insåg att jobbet inte passade mig, och stannade bara en dag. Men jag inser ändå hur fantastiskt många möjligheter som står för dörren, om man bara vågar öppna sig själv för världen.

På samma sätt kan campingsemestern bli helt fantastisk om du både ler mot folk och pratar med främlingar. Prata med dina närmsta grannar. Våga fråga om hjälp, det är ofta så det blir tillfälle till kontakt. Camping sägs vara en social grej, men bara om du vågar öppna upp dig. Tyvärr är vi i Sverige inga proffs på det. Annat är det i utlandet, det kan Peter Ternström instämma.

IMG_2056

Under min vistelse i Düsseldorf i somras hade jag ett belgiskt par som grannar på campingplatsen. De syns på bilden ovan. Tack vare att den trevliga mannen frågade om han fick låna min vattenkanna, insåg jag hur trevlig de var. Dagen efter gick jag därför över och bjöd på lite godis. Vad hände? De bjöd mig på te och rundtur i deras lilla husbil. Och varje gång vi möttes någonstans på campingplatsen sken vi upp åt varandra och språkade ett tag.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMjA0MjQ7czoxOiJ3IjtpOjk4MDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjYwZWU3OTk3ZjI5Z

För ytterligare inspiration kan jag rekommendera dig att bland annat läsa berättelsen om när Peter skaffade sin drömbil (en BMW Z3, värd ca 200 000 kr) och köpte den mindre än ett år senare efter att startat från absolut noll. Kort därefter byttes den ut mot en Ferrari 355. Du kan läsa inlägget här.