Idag var jag och pappa på två husvagnshandlare i Gästrikland, Momby Husvagnar i Kungsgården och Caravan & Marine i Valbo. Här är lite bilder från Kungsgården, och den handlare som kanske har mest idyll. Momby Husvagnar ligger nämligen på en gammal lantgård…

Momby Husvagnar Polar litenMomby Husvagnar är återförsäljare för Polar, men säljer även begagnade vagnar.

620 CTH (2004) litenHär i Gästrikland är Polar, Cabby och Solifer de mest dominerande husvagnsmärkena. Det är i alla fall den uppfattningen jag fått. Cabby är den fabrik som låg närmast Gävle, ca 30 mil bort. Till Polar är det 40 mil och till Kabe ca 50 mil. Här syns en Polar 620 CTH från 2004. Detta var första årsmodellen för denna fräscha exteriör. Så här ska en Polar se ut, med mycket blått. Den behölls fram till och med modellåret 2008.

620 CTH (2004) 2 liten

Finlandia 610 (1997) litenSolifer Finlandia dök upp i mitten av 90-talet som den första enkelaxlade Finlandia-vagnen på många år. Tidigare hade 610-storleken funnits som Nordica.

Bilder från Caravan & Marine kommer inom kort.

Today me and my father visited two caravan traders in county Gästrikland, Momby Caravans in Kungsgården and Caravan & Marine in Valbo. Here are some pictures from the Kungsgården, and the trader who may have the most idyllic location. Momby Caravans is based on an old farm. Momby Caravans are retailers of Polar, but also sells used caravans.

Here in county Gästrikland its Polar, Cabby and Solifer caravans that are the most dominant brands. Thats the perception I got. Cabby is the factory that was closest to Gavle, about 300 kilometers away. Polar is 400, Kabe is 500 km away. Above is a Polar 620 CTH from 2004. This was the first model year with this fresh exterior. This is how a Polar caravan should look, with a lot of blue. This design remained until the model year of 2008.

The Finlandia-range from Solifer was extended with a single axled modell called the Finlandia 610 in the mid 90s. Previously, 610-size existed as the Nordica 610.

Pictures from the dealer Caravan & Marine will come shortly.