Omnia, eller ”Ugnen på spisplattan” som man kan kalla den, fungerar till allt som går att tillaga in en vanlig ugn. Sist gjorde jag makaronilåda, och idag fick det bli Chicken Fingers, panerade kycklingbitar alltså…

IMG_3018Det är oftast en bra idé att smörja formen med margarin innan.

IMG_3019Glutenfria Chicken Fingers, finns i frysdisken. Åtminstone på Ica Nära i Fritsla.

IMG_3020

IMG_3021

Redo för tillagning. Tänk på att inte ha spislågan på högsta effekt. Den röda locket kan missfärgas.

IMG_3022Enligt förpackningen ska de tillagas i 200 grader i ca 10-12 minuter. Tänk dock på att ugnen behöver värmas upp en stund innan det ger effekt, så lägg eventuellt till några minuter. Chicken Fingers passar bra till ris:)

Cooking with Omnia: Chicken Fingers

The Omnia, or ”the oven on the stove” as its called, works for everything that you can cook in a conventional oven. Last time I made macaroni, and today I cooked Chicken Fingers, breaded chicken pieces. It’s usually a good idea to grease the dish with margarine before. Gluten Free Chicken Fingers are available in the freezer at the grocery store. At least at ICA in Fritsla

Remember not to have the stove flame at maximum power. The red cover can become discolored. According to the packaging, the chicken fingers are to be cooked at 200 degrees for about 10-12 minutes. Just be aware that the furnace needs to be heated for a while before giving effect, so optionally add a few minutes. Chicken Fingers suits best with rice :)

 

 1. Helena FREEDOMtravel
  Feb 29, 2016

  Jag har hört att många gillar Omnia-ugnen. Vi har en riktigt ugn i vår husbil och den skulle jag inte vilja vara utan. Under vår resa använde vi den ofta 2-3 gånger om dagen. På morgonen för att värma såna där halvfärdiga baguetter (det finns ju inte grovt bröd och vitt färskt bröd håller ju inte så många dagar). Sedan lagar vi typ allt i ugnen: fiskgratäng, hel fisk, laxfilé, klyftpotatis, rotfrukter, grönsakgratänger, kycklinggratänger, färdig lasagne som värmer… ja typ det mesta 😉

  Reply
  • Johan
   Mar 01, 2016

   Det är det som är så härligt med husvagn/husbil. Man kan göra det mesta som går att göra hemma: Sova, laga mat, spela spel, duscha mm. Skillnaden är att det är mindre, och mobilt såklart;)

   Reply