Denna camper kanske de flesta av er minns? Jag lånade den av S-Karosser i höstas, och testade till tidningen Husvagn På Väg. Det blev några minnesvärda veckor, både tack vare att jag bodde permanent i den men också för att jag körde upp den från Fritsla till fabriken i Dorotea…

IMG_0233 liten

På Kistamässan visades denna modell. Den uppmärksamme kanske noterar att det inte är exakt samma camper som jag testade. Denna uppdaterade modell har ett mindre fönster bak.

IMG_0235 litenBilen är densamma jag hade till campern.

IMG_0236 litenIMG_0338 litenNotera den nya klädseln i detta exemplar, som är blå istället för grå.

IMG_9193 litenEn av de första dagarna tog jag campern till Dreamcamp Hanatorp, och övernattade utanför. Som en rolig grej liksom.

IMG_9371 litenInnan avresa norrut åkte jag upp på Glasberget. Den lilla byn som syns bortanför campern till höger, det är Fritsla.

IMG_9389 litenHär åker jag längs väg 346, nästan framme i Dorotea. Det jag minns är att det inte fanns någon mobiltäckning längs denna väg.

Läs det första inlägget från uppresan här.

När jag tänker tillbaka på denna resa inser jag hur viktigt det är att ta leva maximalt varje sekund av livet. Jag valde själv att köra upp campern till fabriken. Jag hade annars kunnat lämna tillbaka den i Borås, men jag ville ha äventyret. Det får inspirera mig till fler liknande beslut. Jag har nu börjat planera för en roadtrip senare i vår med min husvagn. Jag tänkte mig Österrike som slutmål, via Tyskland och Tjeckien. Uppresan kanske går via Slovakien, Polen och Tyskland. Om du som läsare har tips på destinationer för en eurotrip med husvagn, tipsa gärna:)

You may remember this camper? I borrowed it from the maker S-Karosser in the autumn, and tested it for the Magazine Husvagn På Väg. Those were memorable weeks, both because I lived permanently in it but also because I drove up from Fritsla to the factory in Dorotea.

On the Kista fair this model was shown again. The observant may notice that it is not exactly the same unit as the one I tested. This updated model has a smaller window in the rear. The car is the same though. The upholstery is new, blue instead oh grey.

One of the first nights I had it, I camped outside Dreamcamp Hanatorp, just for fun. Before setting off for the factory I drove up a mountain. Note that the village of Fritsla can be seen to the right of the camper. When I drove along road 346 and was close to Dorotea, I remember that there was now signal on the phone.

Read the first post from the trip north here.

When I think back on this trip, I realize how important it is to maximize every second of your life. I chose myself to drive up the camper to the factory. I had otherwise been able to return it in Borås, but I wanted the adventure. It will inspire me to make similar decisions. I have now started planning for a road trip later this spring with my caravan. I was thinking of Austria as the final destination, via Germany and the Czech Republic. The journey back might go through Slovakia, Poland and Germany. If you readers have suggestions for destinations for a Euro trip with a caravan, please tell :)