På Caravan Stockholm var det Carvanhallen som representerade det Tyska märket Dethleffs, ett ganska nytt märke i Sverige. Vagnar från Dethleffs hade nypremiär på Elmia Husvagn Husbil i höstas. Dethleffs Husbilar är sedan länge representerade på svensk mark…

IMG_0261 litenNågot Dethleffs är bra på är coola modellnamn. Beduin är ett arabiskt nomadfolk vars namn pryder husvagnar från Dethleffs sedan decennier tillbaka. Här syns modellen Beduin Snow 600 ER med långbäddar.

IMG_0263 litenNär man går runt och känner och klämmer på inredningen känns allt gediget.

IMG_0256 litenNomad Snow 670 FKR är en familjevagn med våningssäng i mitten.

IMG_0253 liten

IMG_0252 liten 2IMG_0398 litenExclusive 760 DR vann utmärkelsen Best In Show i kategorin långliggarvagnar. Den är verkligen exklusiv, och den är ju sannerligen ingen resevagn.

Dethleffs Caravans

On the fair Caravan Stockholm the dealer Caravanhallen represented the German brand Dethleffs, a relatively new brand in Sweden. Dethleffs had a revival at the Elmia Caravan & Motorhome fair in september. Dethleffs Motorhomes has for long been represented in Sweden.

Something Dethleffs is good at is cool model names. Beduins are Arabic nomadic people whose name has been on the caravans from Dethleffs for decades. Above is the model Beduin Snow 600 ER with single beds. When you walk around and feel and squeeze the decor it seems very solid.

Nomad Snow 670 BR is a family caravan with bunk beds in the middle.

Exclusive 760 DR won the Best In Show Award in the category seasonal caravans. It really is exclusive and is certainly not a touring caravan.