QEK Junior

Posted on

När jag var i Stuttgart hade jag en dag fri från mässbesök. Då var min plan att göra något annat för att se Stuttgart ur ett annat perspektiv. Jag besökte Mercedes-Benz-Museet. Stuttgart är ju Mercedes hemstad. På vägen hem från museet såg jag denna vagn…

Det är en QEK Junior, en husvagn som byggdes av staten i före detta Östtyskland under perioden 1974-1990. Det byggdes tre modeller under den perioden: Junior, Aero och 325. Denna är en Junior.

IMG_2926 liten

Angående Mercedes-museet så kan jag nämnda att det var väl värt besöket. Jag gick fem kilometer från hotellet till museet. Jag gick runt i museet i 1,5 timmar, och avrundade med en god middag på restaurangen där. Det kändes lite småskumt att gå på restaurang själv. Alla andra var ju där i sällskap om minst två personer. Men det är kul att utsätta sig för lite obekväma situationer. Det växer man av.

When I was in Stuttgart I had one day free from fair visits. Then my plan was to do something different to see Stuttgart from another perspective. I visited the Mercedes-Benz Museum. Stuttgart is the Mercedes hometown. On the way home from the museum, I saw this caravan

It is a QEK Junior, a caravan built by the state in the former East Germany during the period 1974-1990. There were three models built during this period: Junior, Aero and 325. This is a Junior.

Regarding the Mercedes museum, I can mention that it was well worth the visit. I walked five kilometers from the hotel to the museum. I walked around the museum for 1.5 hours, and rounded off with a delicious dinner at the restaurant there. It felt a bit strange to go to the restaurant on my own. Everyone else was with company, but I wasn´t. But it’s fun to challenge yourself with these situations. It makes you grow.