Idag åkte jag, Ellen och Bruce till den södra delen av Long Island, som heter Fire Island. Här finns ett gammalt fyrtorn och fina stränder. Så här på hösten är det lite folk och inte så mycket aktivitet. Vi såg oss omkring lite grann, gick in i fyren och åkte sedan vidare på en upptäcktsfärd.

IMG_2666

IMG_2644

Bilen vi hyrde var en Chevrolet Sonic. En liten och smidig bil, som dessutom var automatväxlad.

IMG_2663Vi åt lunch på Forum Diner i Bay Shore när vi åkt från Fire Island. Sen åkte vi runt i området och såg oss omkring. Bland annat körde vi in i några villaområden, för att se sådana hus som man ofta ser i amerikanska filmer. Sedan drog vi oss tillbaka till centrala New York för att inte bli sen med tillbakalämning av bilen.

IMG_2668Pannkakor med Kanadensisk bacon, sirap och smör må vara ohälsosamt. Men då och då ska man ju kunna lyxa till det.

IMG_2662Så här såg det ut när vi var på väg till Fire Island och hade lämnat stadskärnan. Vi hämtade upp bilen på Manhattan och körde genom central park österut. Vi åkte också över denna magnifika bro.

IMG_2669När vi skulle lämna tillbaka bilen körde vi genom bland annat Soho, East Village och Time Square. Det gick sakta på grund av all trafik, och här kör ju folk inte så lugnt. Men det blev en upplevelse som heter duga. Hela dagen blev fantastisk och upplevelserik.

Roadtrip to Fire Island

Today me, Ellen and Bruce went to the southern end of Long Island, called Fire Island. Here‘s an old lighthouse and fine beaches. In the low season there is not much people and not so much activity. We looked around a bit, went to the lighthouse and then went on a journey of discovery.

We rented a Chevrolet Sonic with an automatic gearbox. It was really easy to drive.

We ate lunch at the Forum Diner in Bay Shore when we traveled from Fire Island. Then we went around the area and looked around. Among other things, we ran into some residential areas, to see such houses often seen in American movies. Then we went back to the center of New York not to be late with returning of the car.

Pancakes with Canadian Bacon, syrup and butter may be unhealthy. But now and then you can put a luxury toutch on life.

When we were going to Fire Island,. we picked up the car in Manhattan and drove through central park to the east. We also went across this magnificent bridge.

When we was to return the car we drove through, among other places, Soho, East Village and Time Square. It went slowly because of all the traffic, and New Yorkers do not drive gently. But it was an experience out of the ordinary. The whole day was fantastic and eventful.