IMG_2532

Så här ser det ut när man ska grundligt städa en Hobby Premium. Det blir mycket dynor att flytta på för att nå ner till utrymmet under sofflådorna. Man får nästan flytta varenda liten dyna för att öppna en enda sofflåda. Dessutom får man flytta lite på det fristående bordet hela tiden för att komma åt. Det är inget som kännetecknar just Hobby. Nästan alla märken har likvärdiga lösningar. Men det leder till frustration när man måste vara smidig som en gymnast för att hålla rent.

Jag undrar ibland hur ofta husvagnsköpare får användning av hela U-soffan i sin vagn. Den rymmer minst 6 personer, kanske 8 om man tränger ihop sig. Hur ofta är det så många som ska få plats? Själv föredrar jag att ha ett vägghängt bord, så det inte far omkring när man kör. Dessutom räcker två soffor utmed väggarna. Ofta lutar vagnens front vilket innebär att långa personer inte kan sitta i gavelsoffan ändå, om sittgruppen är fram i vagnen.

Detta var bara en tanke jag hade. Berätta gärna hur du som läsare ser på detta.

U-shaped seating areas

This is what it looks like when you thoroughly clean a Hobby Premium. Plenty of cushions to move on to reach down to the space under the seats. One almost need to move every single pad to open a single lid. In addition, you need to move the table a lot to reach all spaces. This is not something that characterizes only Hobby. Almost all brands have similar solutions. But it leads to frustration when you have to be agile as a gymnast to keep the van clean.

I sometimes wonder how often the caravan buyers get to use the whole U-shaped sofa. It holds at least six people, maybe 8. How often do you get that many people to stay over? I prefer to have a suspended table, so it does not fly around while driving. Additionally its enough with two sofas along the walls. The front end of the caravan is often cut to be aerodynamic, which means that tall people can not sit in the gable couch anyway.

This was just a thought I had. Please tell me how you, as a reader think of this.

 1. Magnus Pettersson
  Nov 16, 2015

  Håller med! Sen kivas ofta barnen om vem som ska ha bordet närmast sig, nä tacka vet jag väggfasta bord. Tack för en rolig blogg!

  Reply
  • Morgan
   Nov 18, 2015

   U-soffa vill man kanske ha för att det är mysigt att krypa in i hörnet.
   Är u-soffan bak som bl.a Hobby har så är takhöjden bra under skåpen.
   Kabe har dock en fin lösning med sitt vägghängda bord som är brett på mitten, men smalnar av mot vägghängningen. Det gör att man kan krypa upp i hörnet o mysa även utan u-soffa.

   Reply