IMG_2453

Sedan ett tag tillbaka har jag tänkt köpa denna bok, och nu gjorde jag slag i saken. Det är Tyska förlaget Gestalten som rest världen runt för att finna exempel på mobila och temporära boendelösningar, skräddarsydda för den moderna nomaden. Resultat är The New Nomads- temporary spaces and life on the move. Med modern teknik är det möjligt att leva från sin laptop, och välja till vilken horisont man vill vakna upp till, varje dag. ”The New Nomads” är en ny generation nyfikna människor med potential att förverkliga sin dröm om ett rikt liv, fyllt av äventyr och minnen. Arkitekter, designers och arbetsgivare har inte varit sena med att svara, vilket framgår i denna bok.

IMG_2449IMG_2450

IMG_2451IMG_2452

De 256 sidorna inspirerar mig mycket, speciellt de boendelösningar som har hjul samt de riktigt små stugorna och tälten. Tänk att t ex kunna bo i ett halvår i ett ”Tiny House” i Oregon, för att sedan spendera några månader i en Sealander längs Rheinfloden i Tyskland. Kanske kan man som omväxling resa världen runt, och bo temporärt i en ”sleeping-pod” på olika flygplatser? möjligheterna är oändligt många.

Nu har jag alltid ett uppslag från boken liggandes på bordet i husvagnen, som inspiration.

Du hittar den på Adlibris.

Since a while back, I have thought about buying this book, and now I did it. It’s German publisher Gestalten who traveled the world to find examples of mobile and temporary accommodations, tailor-made for the modern nomad. The result is ”The New Nomads- temporary spaces and life on the move”. With modern technology, it is possible to live from a laptop, and choose the horizon one wants to wake up to every day. ”The New Nomads” is a new generation curious people with the potential to realize their dream of a rich life, full of adventures and memories. Architects, designers and employers have not been slow to respond, as shown in this book.

The 256 pages inspires me a lot, especially the housing solutions that has wheels and the really small cottages and the tents. Consider, for example, to be able to stay for six months in a ”Tiny House” in Oregon, and then spend a few months in a Sealander along the Rhine River in Germany. Perhaps it can be a nice change to travel around the world, and stay temporarily in a ”sleeping pod” at different airports? The possibilities are endless.

Now I have always spreads from the book lying on the table in the caravan, as inspiration.

 

 1. Helena FREEDOMtravel
  Okt 24, 2015

  Ser ut som en fin och inspirerande bok! Vi känner oss väl också lite som ”nya nomader” 😉

  Reply
  • Johan
   Okt 24, 2015

   Tro det eller ej men jag har tänkt på er när jag läst den:)

   Reply
 2. Peter
  Jan 17, 2016

  Hello Johan again. Great work on your homepage! I’ve seen you got thus book. Well, we were surprised and satisfied too when it was published. Our partners for Landyachthafen are featured … Abaton with APH80 and of course Sealander. Have a look on http://www.landyachthafen.com . Next week on 19./20.1. I will be in Stuttgart for meetings
  But you are always welcomed to visit our Landyachthafen in Austria. Best, Peter

  Reply
  • Johan
   Jan 17, 2016

   Hello Peter. Yes I got the book because It sounded so exciting, and it is. So much inspiration, especially the Abaton and the Sealander. It´s a shame that I fly home from Stuttgart tomorrow. But maybe I can come to Austria in the spring?:)

   Reply