Visste du att det fram till nu redan fanns ett rekord för största husvagnen byggd i lego? Egentligen är rekordet för flest antalet legobitar. Det tidigare låg på 20 000 st men är nu slaget av denna T@B, som består av 215 158 bitar och är i full storlek. Ett nytt Giuinness rekord. Projektet är ett sätt att fira att husvagnen som produkt nu firar 130 år.

The LEGO Brick Caravan at the Motorhome and Caravan Show at the NEC. 13/10/2015...Photograph by Sam Frost...©2015…www.samfrostphotos.com...

Detta är inget som man slänger ihop på en kväll. 1000 mantimmar och 12 dagar tog det i anspråk. Totalt 12 professionella legobyggare deltog. Snacka om att personerna i fråga var nöjda (och trötta) när den stod färdig.

The LEGO Brick Caravan at the Motorhome and Caravan Show at the NEC. 13/10/2015...Photograph by Sam Frost...©2015…www.samfrostphotos.com...

Tro det eller ej, men detta är inte bara en ”static display”.  Det finns rinnande vatten, diskho, elektriskt belysning, sittgrupp, sovplats och kylskåp…med mjölk i.

T@B in lego, a world record!

Did you know that up to now there was already a record for largest caravan built of Lego? Actually, the record is for the most number of Lego pieces. The previous was 20 000 but now the record holder is this T@B, which consists of 215,158 pieces and is in full size. A new Giuinness record. The project is a way to celebrate that the caravan as a product is celebrating 130 years.

This is not something you throw together in one evening. 1000 man-hours and 12 days is what it took to complete. A total of 12 professional Lego builders participated. The people in question  must have been very satisfied (and tired) when it was completed.

Believe it or not, but this is not just a ”static display”. There is running water, sink, electric lighting, seating area, sleeping area and a fridge with milk.