Äntligen är jag framme på Caravan Salon, och nu finns det tillgång till internet. Jag checkade in på Rheincamping Meerbusch i förrgår och betalade 5 euro för att få internet en dag. Det var dock så segt att jag inte fick något gjort. Men nu kan jag äntligen uppdatera er om vad som hänt fram till dess…

IMG_1846

Här är kl 21:40 i måndags. Färjan från Göteborg gick kl 00:30 så det var bäst att åka tidigt.

IMG_1847

Innan passade jag på att tanka, på Ingo i Skene.

IMG_1849

Här är jag framme vid Stena Lines Danmarksterminal.

IMG_1854

Den här färjan heter M/S Stena Jutlandica och är ganska mycket större än de Scandlines har.

IMG_1855

Där bakom står den, min lilla husvagn. Ombord på färjan försökte jag göra som många andra, sova. Tre sittplatser intill varandra fick agera säng för mig.

IMG_1857

Notera hur tydlig spegelbilden blir, eftersom det var mörkt ute.  Vi var framme i Fredrikshamn kl 04:10. Det regnade och var mörkt. Väl framme i Fredrikshamn körde jag söderut tills det blev någorlunda ljust ute.

IMG_1860

När dagsljuset började visa sig stannade jag på en rastplats och åt frukost, och sov några timmar.

Senare uppdaterar jag er om resten av resan. Nu ska jag ta en kaffe i pressrummet.

Finally I have arrived at the Caravan Salon, and now there is access to Internet. I checked into Rhine Camping Meerbusch the day before yesterday, and paid 5 euros to get internet one day. However, it was so slow that I did not get anything done. But now I can finally update you on what has happened until now.

At 9:40 PM on Monday I left home. The ferry from Gothenburg went at 0:30 so it was best to go early.
Before I took the opportunity to refuel, at Ingo in Skene. Then I set off to the Stena Line terminal to Denmark. The ferry was named M / S Stena Jutlandica and is alot bigger than the Scandlines ferries.

Onboard the ferry, I tried to do as many others, sleep. Three seats next to each other act as bed for me.

Note how clear the reflection in the window becomes, because it was so dark outside. We arrived in Fredrikshamn at 04:10. It was raining and dark. Once arrived, I drove south until it got fairly light outside.

As daylight began to appear, I stopped at a rest area and ate breakfast and slept a few hours.

Later I update you on the rest of the trip. Now I’ll have a coffee in the press room.