På fredag är det pressdag inför Stora Nolia 2015, och det känns bra att redan nu vara framme i Umeå. Det blev två resedagar, igår Fritsla-Gävle och idag Gävle-Umeå.


Detta är från tågresan mellan Allingsås och Hallsberg.


I Hallsberg började det minst sagt lite halvdant. Den drivande vagnen på Regina-tåget var ur funktion så hela tågsättet fick vända inne på ett ödsligt sidospår och vi blev en timme försenade till Gävle.


Idag blev det tåg till Umeå. I Sundsvall var bytestiden nästan två timmar, och varför inte maximera upplevelsen av denna. Man kunde t ex passa på att njuta av denna fina utsikt. I bakgrunden syns Sundsvallsbron.


Vid utsiktsplatsen stod denna Polar 680 Svit från 2012.


Är man trött efter allt jobb och resande passar det extra bra med kaffe.


Framme i Umeå. Jag ska bo hos min vän Henrik som var min närmsta granne på studentboendet i Borås. Här har vi gett oss ut på stan för att hitta mat, och promenerade via Umeälven.


På kvällen var det veteranbilsträff i Umeå. Massor av fina bilar hade dykt upp utanför en hembygdsgård. Volvo P1800 ES är verkligen en riktig skönhet.


Kan det bli mer Norrländskt än en gammal Polar 470?

Arriving in Umeå!

On Friday, the press day for the Nolia fair 2015 will be, and it feels good to already be in Umeå. There were two travel days, yesterday Fritsla-Gävle and today Gävle-Umeå.

In Hallsberg where I changed train, there was some problems. The driving carriage of the Regina train was broken so the whole train set had to turn around inside a desolate siding and we were one hour late to Gävle.

Today I took the train to Umeå. In Sundsvall the waiting time was almost two hours, and why not maximize the experience of this time. You could for example take the opportunity to enjoy a great view. In the background was the Sundsvall Bridge. Here I also saw a Polar 680 from 2012.
If you are tired after all the work and travel it fits particularly well with a coffee.

I’ll stay with my friend Henrik who was my closest neighbor at the student housing in Borås. Today we walked into town to find food, and walked past the Ume River. In the evening there was a classic car meeting in Umeå. Lots of nice cars had turned up outside a community center. The Volvo P1800 ES is really a beauty. And is there any better symbol for nothern Sweden than a classic Polar 470 caravan?