Så har Hobby täckt av 2016 års modellnyheter på husvagnssidan. Tre modeller är nya, och en specialvariant kallad De Luxe Edition gör entré. Vissa detaljer är också ändrade.

De Luxe Edition 440 SF är en av 5 modeller i den nya serien. De övriga är 460 UFe, 495 UL, 545 KMF och 560 KMFe. De Luxe Edition har en trendig interiör med mörkgrå skåpluckor och ljust träslag. Textilkollektionerna är nya för säsongen 2016.


De Luxe Edition 460 UFe.


Notera det lilla framfönstret som är en av nyheterna på detaljnivå.


Prestige 620 CL är en ny boggievagn med stor sittgrupp längst bak, vinkelkök och långbäddar fram.
Övriga modellnyheter är resevänliga Excellent 540 Uff med drottningssäng och Prestige 720 UML, en vagn som fanns med i programmet fram till 2013 och som sedan ett tag tillbaka återuppstått för den Skandinaviska marknaden. Agent för svenska marknaden är Hobby Fritid i Tenhult.


2016 års vagnar får ett fönster fram, som släpper in rikligt med ljus.


För några år sedan revolutionerade Hobby husvagnsbranschen med det smarta kylskåpet Slim Tower som kan installeras i en vanlig garderobsmodul. Nu vidareutvecklas konceptet med en ännu större variant på 150 liter. Inkluderat är också ett frysfack på 15 liter. Super Slim Tower är namnet på detta kylskåp som fås i flera av Hobbys modeller.

Källa till detta inlägg är: Campingferie.dk.

So, Hobby Caravans has revealed the 2016 model updates. Three models are new, and a special range called De Luxe Edition makes entrance. Some details are also changed.

De Luxe Edition 440 SF is one of the 5 models in the new range. The others are 460 UFe, 495 UL, 545 KMF and 560 KMFe. De Luxe Edition has a trendy interior with dark gray cabinet doors and light wood. Textile collections are new for the season 2016. Note that the small front window is one of the news in detail.

Prestige 620 CL is a new twin axled model with large seating area at the back, large kitchen and single beds at front. Other new models is travel-friendly Excellent 540 Uff with queensbed and the Prestige 720 UML, a model that was included in the range until 2013 and then a while back relaunched for the Scandinavian market. Agent for the Swedish market, is Hobby Leisure in Tenhult.

2016 models get a small window at front, which let in plenty of light.

A few years ago Hobby revolutionized the caravan industry with the smart fridge Slim Tower which can be installed in a standard wardrobe module. Now Hobby has further developed the concept with an even greater version on 150 liters. Included is also a freezer on 15 liters. Super Slim Tower is the name of this refrigerator that is available in several of Hobby models.

Source of this post is: Campingferie.dk.