Ni som följt denna blogg sedan dess första månader, minns ni min resa till Ullared och Caravan Club Älvsborgs årsmöte? Då jag hyrde en Kabe Rubin av Borås Husvagnstjänst, och en Saab 9-3 Kombi av Avis för att köra den 10 mil långa sträckan till Apelskolans parkering. I skolans lokaler hölls inte bara själva mötet, utan även knytkalas, dans och tipspromenad. Jag minns helgen med stor glädje, och därför är det extra roligt att visa lite bilder från den helgen för exakt 3 år sedan.


Här hämtar jag vagnen. Det var första gången som jag träffade Anders Bengtsson och Robin Ekelund, som kort därefter skulle bli mina arbetskamrater. Vädret var inte det bästa, och det var helt klart nervöst. Jag skulle inte bara köra husvagn på allmän väg för första gången, utan också lära mig hur alla vagnens funktioner hanterades.


Här har jag kört några få kilometer till Häggåns rastplats där det passade bra med lunch. Det var första gången jag använde gasolspis i hela mitt liv. Nu gör jag det dagligen i min Knaus.


Här är jag så framme vid Apelskolan i Ullared. Douglas i Caravan Club Älvsborgs styrelse visade mig vägen till en passande uppställningsplats. Detta var första gången jag över huvudtaget hade kontakt med Caravan Club, och min närvaro fångade mångas uppmärksamhet. En sak många reagerade på var att jag var helt själv.
På första kvällen var det knytkalas och dans. Det var nu jag märkte hur hög medelåldern inom föreningen är. Visst stack jag ut, men det var bara roligt.


Merparten av de andra besökarna hade husbil. Riktigt trevligt folk var det, och hjälpsamma också. En sen kväll fick jag hjälp att kontrollera så det fanns tillräckligt med gasol i tuben jag hade med.


På denna enkla säng tillbringades de två nätterna . Jag minns än idag hur jag låg och lyssnade på den termostatstyrda gasolbrännaren som ibland gav ifrån sig ett distinkt ljud när effekten höjdes.


Andra kvällen var det livemusik och finmiddag.


Till lunch dagen efter fick det bli potatis och falukorv. Enklast möjligt.


En 19-årig Husvagnsjohan med sin nyinskaffade kamera. Den har jag faktiskt kvar än idag, och den fungerar riktigt bra.


Detta minns jag också tydligt, hur regnet öste ned när det så var dags att åka hemåt.


Här har jag precis lämnat av husvagnen i Fritsla, städad och klar. Snacka om att jag fick slita för att få av vagnen från bilen. På den tiden var jag inte lika van att hantera husvagnar som jag är nu. För 3 år sedan bodde jag dessutom på ett studentboende i Borås så Fritsla var inte min hemvist då.


Här står den så exakt 3 år senare, vagnen jag hyrde.

Här kan du läsa första inlägget jag gjorde efter denna resa.

The Caravan Club & Ullared april 20th 2012

Of all you English speaking followers, has anyone been following me since the beginning? If so, then you maybe remember my first caravan journey on my own. I went to a meeting with a section of the Caravan Club of Sweden, with a caravan I rented from Borås Caravan Service and a rental car from Avis. I drove 100 kilometers to the location which was a school in Ullared. Besides the actual meeting there was live music, potluck and quiz. I remember that weekend with happiness and is therefore happy to show some photos from it.

This was the first time I met my future colleagues Anders and Robin, since It was already planned that I would start working for Borås Caravan Service a few weeks later. I was quite nervous, since I was going to tow a caravan on public roads for the first time, and also learn the caravans features.

Having driven a few kilometers I stopped for lunch at the side of the road. It was the first time I ever used a gas powered cooker. Now I do it every day in my Knaus caravan.

When I arrived at the school yard where we would be camping I was helped to find a space for my caravan. I caused some attention since I was on my own, and also quite a lot younger than the others.

The first evening there was dance and potluck. Here I noticed how old the members of the caravan club are. I did stand out which was really fun. Most of the others had motorhomes, and they were really helpful. One late evening I got help to check how much gas I had in the bottle I brought with me.

I made the seating area in the caravan into a bed. And I can still remember the sound when the gas heater increased the power automatically to keep a decent temperature.

For lunch on the last day I made potatoes and sausage, simple and tasty. I can still remember when I was setting of home. The rain was pouring down. I made it to Fritsla where I parked the caravan and headed to Borås, where I was living back then. I remember that I struggled to get the caravan of the car. I wasn´t as used to handling caravans back then.

The rental caravan is still in use, and above is a photo of it taken today, exactly 3 years later.

You can read the first report from the trip to Ullared here. This is from a time when I didn’t translate the posts into English though.