Om man säger husvagnar och Danmark kanske de flesta tänker på RC och Blue. Kanske också kultvagnen MKP med glasfiberkaross. Nu är Danmark tillbaka på husvagnskartan, och detta med en mycket intressant skapelse. Den heter Wide Path Camper och måste vara en av de absolut minsta husvagnarna någonsin.


I hopfällt läge är den drygt en meter lång och 1 meter bred. Väl framme på campingplatsen fälls ena sida ned och längden blir 2,6 meter. Vikten är endast 45 kg, så detta borde även vara världens lättaste husvagn.


Invändigt finns både sittplatser och en bekväm säng för 2 personer. Utvändigt finns ett utfällbart bord för t ex matlagning. Wide Path Camper är dessutom anpassad för att dras av cyklar vilket gör den mycket miljövänlig. Även elcyklar fungerar som dragfordon.

Wide Path Camper lanseras i sommar med en prislapp på 2000 Euro. Det går även att välja till ett solcellspaket för 600 Euro, och köksutrustning för 150 Euro. Lyxpaket för 300 Euro erbjuder högre sovkomfort med en tjockare madrass. Det går även att få vagnen lackerad i önskvärd färg, och för 1300 Euro kan färgsättningen anpassas efter kundens dragbil. Priserna gäller för de första 50 exemplaren, så passa på!!!

Här är hemsidan till denna spännande husvagnsnyhet.

Wide path Camper: Stunning new caravan from Denmark

If you say caravans and Denmark maybe most people think of former brands RC and Blue. Perhaps also the cult brand MKP with fiberglass bodywork. Now Denmark is back on the caravan map, and this with a very interesting creation. It’s called Wide path Camper and must be one of the absolute smallest caravan ever. In the folded position it is just over a meter long and one meter wide. Once arrived at the campsite and folded out the length is 2.6 meters. It weighs only 45 kg, so this should also be the world’s lightest caravan.

Inside is both seating and a comfortable bed for 2 people.
Externally there is a fold-out table for things like cooking. Wide path Camper is adapted to be towed by bicycles which makes it very environmentally friendly. Even electric bicycles works for towing.

Widepath Camper is launched this summer with a price tag of € 2000. You can also opt for a solar package for 600 Euro, and kitchenware for 150 Euros. Luxury package for 300 Euro offers greater sleeping comfort with a thicker mattress. It is also possible to have the vehicle painted in desirable color, and for 1300 Euro the paintwork could be made the same as the customers’ vehicle. Prices are valid for the first 50 units only, so hurry !!!

Here is the website for this exciting new caravan.

 1. Stephanie Jane
  Apr 20, 2015

  Love this caravan! It would be so much fun to turn up on a campsite towing by bicycle!

  Reply
  • Johan
   Apr 20, 2015

   Yes indeed! And I guess other people would look twice;)

   Reply
 2. AktivaDagar-Camilla
  Apr 23, 2015

  Men oj vilken häftig! Roligt med utveckling på området!

  Reply
  • Johan
   Apr 25, 2015

   Ja visst är den söt!:) Och variation och utveckling behövs onekligen.

   Reply