Jag har sedan barnsben drömt om att bygga en egen husvagn. En vacker dag blir det nog verklighet av den drömmen. Hittills har det stannat på papper, och vid några tillfällen har pappren slagits ihop och blivit kataloger, på fiktiva märken. Ett av dessa är Mikrovagnen. Namnet indikerar att det är en mycket liten husvagn, designad för små korta resor. Den första varianten hade officiell ”premiär” den 16 april 2007, alltså exakt 8 år sedan. Då var jag 14 år.


Framsidan på 2007 års katalog. I bakgrunden syns sjön Siljan i Rättvik, Dalarna.


Denna modell hade karosslängden 2,61 meter och saknade ståhöjd. Inspiration hämtades från Holländska Camptrailer.


Planlösningen. Det blå är sängen, det röda är det lilla köket och det bruna är garderoben. En mycket enkel planlösning med andra ord.


Det gick även att få tält till vagnen. Och kylbox. Allt visuellt beskrivet.


Vid årsskiften 2007/2008 gjorde jag en ny variant av Mikrovagnen, med lite mer avrundad kaross. Nu fick den också modellnamnet Tellus, i varianterna A och B med olika utrustningsnivåer. Tellus A var grundutförandet och Tellus B hade gasfjädrar för uppfällning av sängen, radio & CD samt ovanskåp.


Hösten 2008 kom 2009 års Mikrovagnen. En nyhet var denna XL Sport. Karosslängden är 4,19 meter och denna har full ståhöjd inuti.


Planlösningen.

Modellåret 2010 vidareutvecklades Mikrovagnen till ett annat märke som hette Aeroline. Mer om det en annan gång.

Mikrovagnen kataloger / catalogues
2007
2008

Mikrovagnen (The Micro Caravan 8 years)

I have since childhood dreamed of building my own caravan. One day that will probaby be reality. So far it has stayed on paper, and some occasions, the papers have been merged and become catalogs, of fictitious brands. One of these is the Mikrovagnen (The Micro Caravan). The name indicates that it is a very small caravan, designed for short trips. The first variant had an official ”premiere” April 16th 2007, exactly 8 years ago. When I was 14 years old.

This model had a body length of 2.61 meters and lacked full standing height inside. Inspiration was taken from the Pluma Weekend from Portugal. The floor plan included a bed, a small kitchen and a warderobe. Optional extras were displayed with good looking pictures.

In the end of 2007, I made a new variant of Mikrovagnen, with a little more rounded body. Now model name Tellus, in variants A and B with different equipment levels was used. Tellus A was the basic and Tellus B had gas springs for folding the bed, radio & CD and overhead cabinets. The rear end also got some new details on the new models.

In autumn 2008, the 2009 Mikrovagnen was launched. A novelty was the XL Sport. Body length on this was 4.19 meters and this had full headroom inside.

In Model year 2010 Mikrovagnen was developed into another brand called Aeroline. More of that another time.