Hyrbilsbolaget Hertz har en gratistjänst som heter Freerider. Vem som helst som haft körkort i minst ett år kan registrera sig på Hertz Freerider och få möjligheten att boka upp sig på att köra en hyrbil från en station till en annan. Detta istället för att Hertz ska betala ett transportbolag för att köra dem på biltransport. En ”freeride” kostar inget och en tank bränsle ingår. Idag kunde jag för första gången dra nytta av detta för resan från Gävle till husvagnen i Fritsla.


Efter bussresa från Gävle till Stockholm central promenerade jag till Södermalm och ett Hertz uthyrningskontor. Där hämtade jag denna Volvo V40 som jag bokat. Den skulle köras till Landvetter Flygplats som i alla fall är ganska nära Fritsla.


Resan går via E4:an. Vädret var bra hela resan.


Har man sovit lite för lite och ska köra långt blir man väldigt ofokuserad efter ett tag. I Mjölby passade det väl med en kaffe och lite godis från Statoil.


Först när jag redigerade denna bild noterade jag det roliga registreringsnumret på den blå bilen.


Framme på Landvetter. Det tog ca 4 timmar och 40 minuter för hela resan.


Från Landvetter till Borås blev det Swebus linje 830. Sen buss 450 från Borås till Fritsla.

Stockholm-Landvetter with Hertz Freerider!

Rental car company Hertz has a service called Freerider. Anyone who had a driving license for at least one year can register at Hertz Freerider and get the option to book a rental car to drive from one rental station to another. This instead of Hertz having to pay a transport company to deliver them on a lorry. A ”freeride” costs nothing and a tank of fuel is included. Today I was able for the first time to take advantage of this for the journey from Gävle to the caravan in Fritsla.

After the bus ride from Gävle to Stockholm Central Station I walked to Södermalm and a Hertz rental office. There I picked up a Volvo V40 which I had booked. I drove it to Landvetter Airport in Gothenburg which in any case is pretty close to Fritsla.

The journey went along the E4. The weather was great the whole trip.
If you have slept a little too little and drive for long you get very unfocused after a while. In Mjölby it was time for a coffee and some sweets from Statoil. Only when I edited this picture, I noticed the funny registration number on the blue car (HEJ is Swedish for hello).

It took about 4 hours and 40 minutes for the whole journey. From Landvetter to Borås I took Swebus nr 830, then bus 450 from Borås to Fritsla.

 1. Patrik
  Jun 18, 2015

  Nice! Ett tips är att kolla DriveBack som också erbjuder gratis hyrbilar (www.driveback.se).

  Reply
  • Johan
   Jun 18, 2015

   Tack för tipset Patrik! Jag hittade till Driveback igår faktiskt. Värt att hålla sig uppdaterad på;)

   Reply