Sealander presenterades 2012 som en blandning av husvagn och båt, framtagen av industridesignern Daniel Straub. Tillverkare är Sealander GmbH i Kiel. På land fungerar Sealander som en vanlig husvagn. På vattnet tar den sig fram med en utombordare på max 15 ps. Badstege kan fällas ned i när vagnen är i vattnet. Vagnen är futuristiskt designad med en helvit exteriör som standard. Det går att få annan färg.


Sealander på Caravan Salon i Düsseldorf 2014

På Elmia-mässan 2014 lanserades Sealander i Sverige via agenten Sealander Scaninavia AB i Undenäs. I Vagnen finns en kokvrå samt en sittdel som nattetid kan omvandlas till en säng med måtten 200×156 cm. Vagnen har en totallängd på 391 cm, karosslängd 356 cm, bredd 168 cm och höjd 185 cm. Tjänste- och totalvikt är 400 respektive 550 kg. Priset är motsvarande ca 140 000 SEK.


Sealander premiärvisas på Elmia Husvagn & Husbil 2014

The Sealander was presented in 2012 as a mixture of caravan and boat, developed by industrial designer Daniel Straub. The company name is Sealander GmbH and its based in Kiel. On land Sealander works as a regular caravan. On the water it is powered with an outboard with up to 15 horsepower. A ladder can be folded down so you can step into the water. The caravan is futuristically designed with a pure white exterior as standard. It is possible to get different colors. At the Elmia Fair 2014 the Sealander was launched in Sweden via the agent Sealander Scaninavia AB in Undenäs. The caravan has a kitchenette and a seating area that in night can be converted into a bed with the dimensions 200×156 cm. The Sealander has a total length of 391 cm, body length 356 cm, width 168 cm and height 185 cm. Service and total weight is 400 and 550 kg. The price is equivalent to approximately 140 000 SEK.

Sealander hemsida/homepage