Så är denna härliga dag till ända! 46 mil är avverkade och vagn 35 från Borås Husvagnstjänst står nu på en hustomt i Ingarö utanför Stockholm. Vagnen ska fungera som tillfällig boplats för en familj som har råkat ut för försäkringsskador på huset. I natt får jag bo i husvagnen och imorgon beger jag mig till centrala Stockholm, först för att träffa en bloggföljare och sedan möta upp med min lillasyster.


När vagnen var klar var det dags att resa norrut. Resan påbörjades kl 11:30.


Vid rastplatsen Brunn utanför Ulricehamn passade det med lunchpaus.


I Jönköping var det dags för bilen att fylla på med energi.


Det tär på krafterna att köra långt, speciellt om man kanske inte är superpigg när man ger sig av. Så utanför Norrköping fick det bli en liten kaffepaus.


Toalettpaus i Stavsjö utanför Nyköping.


En av milstolparna, Nyköpingsbron. Den invigdes 1986 strax före Gävle Bro, en liknande konstruktion.

Resan upp flöt på bra, och med de tre korta pauserna inräknade tog det hela ca 7,5 timmar. Det går förvånansvärt smidigt att köra en ca 8 meter lång och 2,5 meter bred vagn, men när man närmar sig Stockholm och det blir trefiliga vägar börjar långtradare köra om både på höger och vänster sida. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun och fokusera blicken framåt.


Så här ser det ut i vagnen ikväll. Imorgon blir det fler bilder på vagnen när den står uppställd.

From Fritsla to Stockholm
This beautiful day is at an end! 460 kilometers are covered and caravan 35 from Borås Caravan Service is now parked on a driveway in Ingarö outside Stockholm. The caravan will serve as temporary dwelling for a family that has water damage on their house. This night I stay in the caravan and tomorrow I head to central Stockholm, first to meet a blog follower and then meet up with my little sister.

Above are pictures of when the journey started, when I had a lunch stop outside Ulricehamn, coffee-break outside Norrköping, toilet-break in Stavsjö outside Nyköping, the Nyköping bridge and finally the caravan from inside. Tomorrow there will be more photos of the caravan parked.

The trip up went well, and with the three short breaks counted it took about 7.5 hours. It is surprisingly easy towing an approximately 8 meters long and 2.5 meters wide caravan, but when approaching Stockholm and there will be three-lane roads lorries begin to overtake on both the right and left side. Then you have to concentrate and focus your eyes forward.