På Caravan Salon i Düsseldorf 2013 presenterades Caravisio som en konceptvagn av KnausTabbertGroup. Med Caravisio visar man inte bara hur framtidens husvagn kommer se ut, men även hur den kommer fungera tekniskt. Detaljer som fingeravtrycksstyrt lås, elektriskt nedfällbar terrass, reglerbar luftfjädring och elektriskt noshjul verkar vara direkt hämtade från framtiden. Men detta är inte framtiden, detta är nu.

På insidan är komfortdetaljerna många, som t ex justerbara ryggstöd i sittgruppen. Dessutom kan många av vagnens funktioner skötas via t en smartphone, t ex ljus, ljus och tekniska funktioner.


Den invändiga designen lockar med sin inspiration från lyxyachtar som syns på formgivningen och många detaljer. Framfönstret är riktigt rejält för stort ljusinsläpp.

Läs mer om Caravisio på Caravisio.com.

At the Caravan Salon in Düsseldorf in 2013 Knaus presented the Caravisio as a concept trailer. With Caravisio  it shows not only how future caravan will look like, but also how they will work technically. Details such as fingerprint operated lock, electrically retractable terrace, individually controlled air suspension and electric nose wheel seems to be taken directly from the future. But this is not the future, this is now.

On the inside there are many comfort features, such as adjustable backrest in the lounge. In addition, many of the features  can be managed through a smartphone, such as light, sound and other technical features.

The interior design attracts with its inspiration from luxury yachts visible on the shape of the trailer and many details. The front window is quite substantial for plenty of natural light.

Learn more about Caravisio on Caravisio.com.

  1. FREEDOMtravel
    Nov 18, 2014

    Waow vad annorlunda den ser ut när den öppnas sådär!

    Reply