LMC är en förkortning för Lord Münsterland Caravan. Märkets historia började redan under tidigt 50-talet som två tyska konstruktörer, Austermann och Hartmann, övergav tältsemestern och började bygga en liten husvagn. Vagnen fick namnet Der Falter I men efter en tvist gällande rättigheterna till konstruktionen bytte den namn till Hartmann, efter en av upphovsmännen. Herr Austermann valde då att bygga sin egna vagn. Denna fick ett säreget utseende med avrundade sidor och helt rak fram- och bakgavel. Vagnen fick namnet Knospe och året var 1955.

1981 fick företaget det nya namnet LMC Lord Münsterland Caravan GmbH och sedan dess bär vagnarna LMC-namnet. LMC bygger idag både husvagnar och husbilar, husvagnarna i 6 olika serier: Style, Vivo, Musica, Maestro, Scandica och Lord Exquisit.


Style är instegsserien i programmet. 490 K är en barnkammarmodell med fyra permanenta bäddplatser.


Vivo 530 K är en barnkammarmodell som skiljer sig från de flesta andra. Oftast när det är våningssäng bak så är det en dubbelsäng fram. Denna modell har dock långbäddar.


Ljust och fräscht är det i Vivo 530 K.


Vivo 735 K är den allra största LMC-modellen, även den med barnkammare.


Lord Exquisit är den mest exklusiva serien som endast finns med boggie och storlekarna 655 och 695.


Drottningssäng fram och mittsittgrupp i denna Exquisit VIP 695.


Dusch ingår också såklart.

Caravan Salon 2014: LMC Caravans

LMC is an abbreviation for Lord Münsterland Caravan. The brand’s story began in the early 50s when two German engineers, Austermann and Hartmann, abandoned tent vacations and began building a small caravan. The van was named Der Falter I but after a dispute regarding the rights to the design it changed name to Hartmann, after one of the inventors. Mr. Austermann chose to build his own caravan. This had a special design with rounded sides and perfectly straight front and rear. The model was named Knospe and the year was 1955.

In 1981, the company was renamed LMC Lord Münsterland Caravan GmbH and since then the vans carry the LMC name. LMC build both caravans and motorhomes, the caravans in 6 different series: Style, Vivo, Musica, Maestro, Scandica and Lord Exquisit.

Style is the entry-level range of the program. 490 K is a nursery model with four permanent berths.
Vivo 530 K is a nursery model that is different from most others. Usually when it’s bunk beds in the back there is a double in the front. This model has single beds. The interior in the Vivo 530 K is bright and fresh. Vivo 735 K is the largest LMC model, this one also with bunk beds.

Lord Exquisit is the most exclusive series available only with twin axle and the sizes 655 and 695.
There is a queensbed at front and center seating area in this Exquisit VIP 695. The shower is also included of course.

 1. Anders Gunnarsson
  Sep 28, 2014

  LMC har verkligen ryckt upp sig. Det borde bli succe.

  12 års täthetsgaranti är ju fantastiskt. 735 verkar vara en modern Tabbert 780 (med mer lastvikt).

  Man blir riktigt intresserad…

  Reply