Här är min nya bostad, vagn nr 26 tillhörande Borås Husvagnstjänst. Nu när hösten börjar komma behövs värme och eftersom vagnen jag bodde i innan inte hade fungerande värmesystem så va det bäst att byta vagn. Det går att använda konvektorelement men då blir elförbrukningen större.

Jag valde just denna vagn eftersom jag bevisligen får plats i en Kabe Briljant (4,6-meters vagn) och därför vill jag inte gå upp i storlek i onödan.


Briljant GDL lanserades 1981. Planlösningen skilde sig från Briljant DL med att sittgrupperna i de båda ändarna var olika stora. Den främre var så stor att i nedfällt läge blev den sovplats för tre personer. Längst bak var sittgruppen mer tänkt för en person.


Till 1982 vändes hela planlösningen om så att den stora sittgruppen var bak och den lilla fram, precis som vagnen jag bor i. Detta innebar också att entrédörren flyttade till bakom hjulaxeln. Briljant GDL fanns också 1983.

Here is my new home, caravan No. 26 at Borås Caravan Service. Now that autumn is coming I need heating in the van, and the caravan I lived in before did not have functioning heating system so it was best to move. I could use portable radioators but then the electricity consumption is greater.

I chose this particular caravan because I demonstrably fit in a Kabe Briljant (4.6-meter long) and therefore I don´t want to live in a bigger one unnecessarily.

The Briljiant GDL was launched 1981. The floorplan differed from Brilliant DL with the seating areas at both ends in different sizes. The front one was so great that when folded down, three people could sleep there. At the back there was space for one person sleeping.

In 1982 the layout was turned round so that the large seating area was in the rear and the small one at front. This also meant that the entrance door moved to behind the axle. The Briljant GDL was also made in 1983.

 1. Morgan
  Sep 26, 2014

  Denna är ca 30 år äldre än din Knaus, stor kontrast…
  Men Kaben är kanske bättre vintervagn trots åldern ?

  Reply
  • Johan
   Sep 27, 2014

   De är nog ganska likvärdiga tror jag, eftersom de båda har vattenburen värme. Men är någon bättre så är det nog Kaben, detta är ju en vintervagn från grunden.

   Reply