Hur ser Hobbys modellprogram ut I framtiden? År 2017 fyller den världsledande husvagnstillverkaren 50 år. Modellerna för det året visas ju året innan alltså om två år. Vad hinner hända till dess tro? Här är lite skisser jag skapat på vad jag ser i fantasin och vad som redan finns.

Något som Hobby saknar i mitt tycke är en motsvarighet till Knaus Deseo. En multifunktionsvagn med många smarta lösningar för att man ska kunna bygga upp sin drömvagn från grunden. Flera modulbaserade planlösningar hör till också. Karossen som finns på Hobby Landhaus är ganska fyrkantig och skulle passa rätt bra. Boggie ska den nya modulvagnen ha med, i alla fall ska det finnas som alternativ.


3-axliga husvagnar finns det ont om, vad jag vet är det inte många fler än Polar Glacier och Aristream Landyacht. Här syns Hobby Landhaus i en längre version och med 3 axlar.


Premium-serien har hängt med i 3 år nu. Kanske är det snart dags för en uppdatering snart? Det helgrå mittpartiet på De Luxe, Excellent och Prestige skulle platsa på Premium, men kanske i en aningen mörkare ton. Eller varför inte en Hobby Premium helt i svart?

Hobby Premium, 3-axled Landhaus, Landhaus Active

How does Hobbies model range look in the future? In 2017 the world-leading caravan manufacturer turns 50. The models for that year are shown the year before, about two years from now. What will happen to the lineup until then? Here are some sketches I made on what I see in my imagination and what is already in the Hobby range.

Something Hobby lacks in my opinion is a equivalent to the Knaus Deseo. A multifunction caravan with many smart solutions for you to be able to build your dream caravan from scratch. Modular layouts should be available. The body design found on the Hobby Landhaus is pretty square and would fit quite well. Twin axles should be standard or at least an option.

3-axle caravans are rare, there are not many more than the Polar Glacier and Aristream Land Yacht. Above is the Landhaus in a longer version, with 3 axles.

The Premium series has been around for 3 years now. Maybe it’s time for an update soon? The gray middle portion on the sides of the De Luxe, Excellent and Prestige deserves a place on the Premium, but perhaps in a slightly darker tone. Or why not a Hobby Premium entirely in black?

  1. Aktivadagar.Com
    Aug 24, 2014

    Hoppas man får se dig i husvagnsdesign-branschen framöver! Och deseo gillar jag… Lite tuff och rå men funktionell! Hoppas på mer sånt framöver, alla vill inte ha flärd, blanka lister och vitrinskåp…

    Reply