Jag och Miro har precis lämnat Gävle efter att ha stannat hos min familj över en fika. Det kändes lite speciellt att komma hem så här kort stund, och det var lite sorligt att åka därifrån, även om jag vet att jag kommer tillbaka om endast ca 2 veckor. Perioden 13-22 augusti är jag hemma i Gävle igen.
Nu har vi åkt halvvägs upp till Piteå och kommer köra en bit till ikväll för att inte behöva köra så långt imorgon.

På vägen har vi sett många husvagnar. Mycket Kabe är det förstås…


Detta ser man dock sällan, en Kabe med standardbredd 230 centimeter. Dock så är detta inte så mycket standar längre då de flesta vagnarna numera är breda. King Size som det heter hos Kabe.


En Komet 370 från 1994, den minsta modellen i Stjärnserien som Kabe byggde på 90-talet.


Kabe Briljant GDL, årsmodell 1981


Ser inte denna lite väl bred ut? Kan det vara en engelsk ACE eller ABI?


En Adria Alpina 663 UK, årsmodell 2014. Tittar du noga syns det att den är levererad av Caravan AB i Eskilstuna.


En Adria Adora 502 UK från 2006, levererad av Caravan & Marine i Valbo.


Det fanns en gång ett husvagnsmärke som hette Kafi. De byggdes i Finland och namnet är en förkortning av Kabe Finland, eftersom svenska Kabe byggde dem. I slutet av märkets levnadstid hade de samma kaross som svenska Sävsjö. Här är en finlandsregistrerad Sävsjö.


Hobby Classic 510 T 1993


En T@B är alltid kul att se på de svenska vägarna. Detta är den minsta modellen 320 RS.


Nu började ortnamnen indikera att vi närmade oss Gävle.


Här är vi framme hos min familj. Vi tog en fika och har nu fortsatt resan uppåt.
Det är snart dags att hitta en plats att övernatta på. Vi hörs imorgon, då kommer vi köra sista biten till Piteå. På fredag är det pressdag och då kommer jag rapportera om de olika märkenas nyheter. Det ska bli sjukt spännande.

Now we’re halfway!

Miro and I just left Gävle after having stayed with my family for a coffee. It felt a bit special to come home so briefly, and it was a little sad to go away, although I know I’ll be back in just about 2 weeks. The period August the13th to the 22nd I am at home in Gävle again. Now we are halfway up to Piteå and will run a little tonight so we not have to drive so far tomorrow.
On the way, we have seen many caravans. A lot of Kabe of course. We saw a Komet 370 from 1994, a model I Kabes entry level star range in the 1990s. There was also a Briljant GDL from 1981 and a 2,30 meter wide Kabe Smaragd GLE. It is not very common with caravans of that width nowadays, most new vans built here are 2,5 meters wide.

We also saw a caravan that was even wider. Could it be an English ACE or ABI?
There was one Adria Alpina 663 UK, model year 2014, delivered by Caravan AB in Eskilstuna. There was one Adria Adora 502 UK 2006, delivered by Caravan & Marine in Valbo.

There was once a caravan brand called Kafi. They were built in Finland, and the name is an abbreviation of Kabe Finland because Swedish Kabe built them. At the end of the brand’s survival they had the same design as Swedish brand Sävsjö. Here is a Finnish registered Sävsjö. We also saw a T@B, its always fun to see them on Swedish roads. This one was the smallest model 320 RS.

It’s almost time to find a place to stay overnight. I will make an update tomorrow, then we drive the last bit to Piteå. On Friday, the press day is and then I will report about the news of the different brands. It will be hugely intriguing.