Sedan snart två veckor tillbaka bor jag i en husvagn tillhörande Borås Husvagnstjänst. Den som jag och Robin hämtade i Mölndal december 2012. Den har inte varit uthyrd sedan dess. Vagnen är en Kabe Briljant Deluxe, 1980 års modell. Tilläggsnamnet Deluxe indikerar att den har mörk träinredning och två sittgrupper av samma storlek. Samma år fanns det också en modell som bara hette Briljant. Den hade ljus inredning, liten sittgrupp fram och större sittgrupp bak. Därmed hade den inga sidofönster till främre sittgruppen. Briljant Deluxe fanns modellåren 1980 och 1981, varefter Briljant GL tog över.


Här är det december 2012 och vi har precis kopplat på vagnen i Mölndal. Det var sedan på vägen hem som omkörandes på E6:an vikande och tutade, det visade sig att batteriluckan var olåst och batteriet ramlade nästan ut.


Här är vagnen idag, dekorerad med mina snygga navkapslar.


Jag har fått in alla mina grejer och har hyfsad ordning. Det är fantastiskt hur mitt bohag har krympt så mycket att jag nu får plats i en vagn som endast är 4,5 meter lång invändigt.

Since nearly two weeks back, I live in a caravan belonging Boras Caravan Service. The one me and Robin picked up in Mölndal December 2012. It has not been rented since then. The caravan is a Kabe Brilliant Deluxe from 1980. The additional name Deluxe indicates that it has dark wood furnishings and two seating areas of the same size. In the same year there was also a model just called Brilliant. It had bright decor, small seating area in the front and larger rear seating area. Thus it had no side windows to the front seating area. Brilliant Deluxe was available model years 1980 and 1981, after which the Brillant GL took over.