God kväll! Jag har dessvärre blivit förkyld och orken har stretat idag. Men här är så ett inlägg om höjdpunkten under vistelsen i Tyskland, nämligen själva pressvisningen. Mer detaljerad info om nyheterna kommer senare, här är en liten sammanfattning.


Journalister från olika länder var på plats vid olika tillfällen, men vi språkade i alla fall lite med personer från Frankrike och Finnland. Vi var två svenska skribenter på plats, jag och Jimmie Öhbom på Husbil & Husvagn. Pressansvarige för Niesmann + Bischoff Cécile Rouesné presenterade några modeller som för närvarande är prototyper, då främst av den nyutvecklade Flair-serien. Jörgen Fornander, Brand Manager på MobileLivingGroup var också med. Det var roligt att vi var endast tre personer på just denna presentation, för då var det lättare att ställa frågor.


Här är nya Flar 920 F, just denna i den exteriöra färgsättningen som heter Champagne. I märkets logotype bak sitter en backkamera, som automatiskt fälls ut vid backning.


Flair 870 i vit-grå färgsättning. Notera fronten som känns igen från Arto-serien.


vi blev transporterade i Flair 920 F till en passande plats för fotografering. Dessvärre var husbilarna för tunga för att jag skulle få köra, de börjar nämligen på 5 tons totalvikt.


En nöjd och glad husbilsjohan!


Efter visningen blev det lunch med Cécile och Jimmie, varefter en shuttle-buss (denna gång en VW Multivan) tog mig, Jimmie och den franska pressen till Frankfurt flygplats.


Snacka om lyxig efterrätt!


På Frankfurts flygplats såg jag denna BMW i8, en av två modeller i märkets eldrivna och framtidsorienterade i-serie.

Några små snopna händelser drabbade mig på vägen hem. Jag skulle flyga från Frankfurt till Arlanda och därefter ner till Göteborg. Vid incheckningen i Frankfurt kunde jag endast checka in på etappen till Stockholm. Med endast ca 1 timmes bytestid på Arlanda kände man sig aningen stressad. När planet parkerade på Arlanda och alla skulle ut var (som vanligt) flödestänktet borta hos de flesta passagerare. Det var först när kön ut börjare röra sig som många skulle krångla ut sina väskor ur bagagehyllorna. Väl inne på flygplatsen så syns inte mitt nästa flyg på monitorn, så jag får gå ut ur terminalen helt för att veta var jag skulle. Arlanda är ganska stor så avståndet blev stora. Jag hade inte full koll på senaste incheckningstid och minuterna gick. Efter att ha sprungit långa sträckor och med andfådd röst frågat efter vägen kom jag fram till rätt terminal och kunde checka in. Han bakom disken sa: ”Bra jobbat, nu kan du pusta ut”.

Efter att ha gått genom säkerhetskontrollen hittar jag inte mobiltelefonen i väskan. Efter att ha letat genom den grundligt sprang jag tillbaka till säkerhetskontrollen och frågar om de sätt en telefon. De skannar väskan igen och ser att den ligger där i. Den hade åkt ner i ett fack jag inte visste om. Typiskt va? Och nu var man både svettig och trött. Skönt att flyget till Göteborg flöt på bra.

Good evening! I have unfortunately caught a cold and therefore quite tired. But this is as a post about the highlight during the stay in Germany, namely the press event. More detailed info about the news will come soon, this is a little summary.

We were two writers from Sweden, who together with press officer for Niesmann + Bischoff, Cécile Rouesné and Brand Manager for the Swedish agent Went around and looked at the new models, that currently are prototypes. After the presentation and photographing we had lunch and got lifted in a VW Multivan together with the French press.