God kväll-hälsningar från LINDNER HOTEL EIFELDORF alldeles vid racingbanan Nürburgring. Jag har kommit till rätta på mitt tjusiga hotellrum som faktiskt imponerar en hel del. Vilket fantastiskt utsikt och standard på det hela. Mer om det längre ner. Vi börjar från början.


Här är Landvetter flygplats i går kväll. Jag tog beslutet att åka till flygplatsen kvällen innan avresedagen, istället för att behöva gå upp jättetidigt och ta första bussen. Tur att man enbart hade handbagage, som då fungerade som kudde. Ca 3 timmars halvdan sömn blev det den natten.


Det brukar finnas tuffa bilar inne på flygplatsen, och hittills har det bara varit Audi de gånger jag varit på Landvetter Flygplats.


Här var dagen ung, men ändå mycket folk på flygplatsen.


Jag tar tillbaka det jag skrev om Audi tidigare, det finns en Volvo V60 Plug-in Hybrid här med.


Dags för första etappen till Köpenhamn.


På Kastrup var Audi och Volvo utbytt mot Aston Martin Vantage. Undra allt vad släpvagnsvikten på denna är?


Etapp nummer två, till Frankfurt.


På flygplatsen förväntade man sig en shuttle-buss, men det blev bättre än så. En Audi A6 Sportline för mig och Jimmie Öbom på Husbil & Husvagn. Tack vare den fria hastigheten tog vi oss snabbt till hotellet. På vägen noterades det många husvagnar, och de flesta av dem hade faktiskt nederländska nummerplåtar. Jag såg ett par Hymer Touring, en Rapido (med höjbart tak), ett par Tabbertar, en Bürstner, några Hobby samt ännu fler Fendt. Vi körde också om en Beisl, en tysk kvalitetsvagn som inte byggs längre. Man skulle kunna jämföra den med norska Bjölseth när det kommer till kvalitet och hantverk.

Här är hotellrummet! Läckert va? Man ser husbilarna parkerade utanför.


Här är programmet för de två dagarna.


Nu får vi verkligen hoppas att vädret för morgondagen blir lovande, för vi ska ju provköra och fotografera de här kärrorna.


Vägen går precis här utanför! Men inte lång bort kan man se bitar av ”ringen”.


Lite inspirerande lektyr. Det är ju detta, racing och bilar som Nürburgring handlar om.


För en stund sedan knackade det på och en vänlig tysk hade denna lilla överraskning. Små praliner från tillverkaren, men de är ju så fina att man knappast vill röra dem.

Good evening, greetings from Lindner Hotel Eifeldorf right at the Nürburgring race track. I have settled down in my fancy hotel room that actually impresses a lot. What a fantastic view outside and high standard. More on that further down. We start from the beginning.

I went to Landvetter airport last night. I made the decision to go to the airport the night before departure, instead of having to get up really early and take the first bus. Luckily I only had hand luggage, which then served as a pillow. I had about 3 hours mediocre sleep that night.

There are usually cool cars inside the airport, and so far it has only been Audi the times I have been at Landvetter Airport. But I also saw a Volvo V60 Plug-in Hybrid this time. The airport was busy even in the early morning.
Then it wasTime for the first part of the journey, to Copenhagen. At Kastrup airport,Audi and Volvo was switched to this Aston Martin Vantage. Wonder how large caravans you can tow with this? Later it was time for the flight towards Frankfurt. At the airport, it was expecting a shuttle bus, but it was better than that. An Audi A6 Sportline for me and Jimmie Öbom from the Swedish magazine Husbil & Husvagn. Thanks to the free speed, we went quickly to the hotel. On the way I saw many caravans, and most of them had Dutch number plates. I saw a couple of Hymer Touring, a Rapido (with elevating roof), a pair of Tabberts, a Burstner, some Hobbies, and even more Fendt caravans. We also saw a Beisl, a German quality caravan that is not built anymore. One could compare it with the Norwegian brand Bjølseth when it comes to quality and craftsmanship.

Now we really hope that the weather for tomorrow is promising, because we’re supposed to test drive and photograph these motorhomes.
The road runs right outside here! But not long away, you can see bits of the ”Ring.”

A moment ago there was a knock on the door and a friendly German had this little surprise. Small chocolates from the manufacturer, but they are so fine that you hardly want to touch them.

  1. Freedomtravel
    Jun 25, 2014

    Waow vilka fina praliner! Och vilken kul resa!

    Reply