Helgen har börjat riktigt bra här. Igår grillade jag Anders och Robin, hela Borås Husvagnstjänst alltså. Och då fick vi känna på det väder som ska råda hela helgen. Sol och värme i massor.


Gick och skulle slänga sopor nere i byn och gick förbi tapetverkstaden i Fritsla. Tror ni inte det stod en finfin husvagn med bil där, närmare bestämt en Hillman Minx med tillhörande Constructam från 1967. Constructam var ett Belgiskt husvagnsmärke som byggdes 1958-1988, och idag syns de ofta i veteran-sammanhang. Även om designen fick sig några uppdateringar genom åren behölls grundformen. Holländska KIP tog fram en prototyp 2010 med avsikt att återlansera märken. En konkurs satte dock stopp för detta. Vi får se vad som händer framöver.


Jag fick även titta in i vagnen, som renoverats med bland annat nytt golv och nya textilier.


Knausen var det ja! Den är till salu nu, priset är 139 000 SEK. Förhandlingsbart vid snabb affär.


Just nu är jag i Segelbåten vid Björlanda Kile. Eftersom jag än inte har någon bil fick det bli buss hit, ca 2,5 timmar totalt. Här väntas det vid Kinna resecentrum på buss 330 mot Göteborg. Det finns bänkar att sitta på vid busshållplatserna men det är mer frihetskänsla att bara slå sig ner på marken. Det känns mindre uppstyrt liksom.


Det är full fart i Göteborg i helgen. Göteborgsvarvet anordnas nämligen.


Framme i Björlanda Kile!:)

Have a happy weekend!
The weekend started really well here. Yesterday me, Anders and Robin had a barbeque. And we got to experience the weather that will continue throughout the weekend. Sun and warmth in plenty.

I went for a walk to throw garbage and went past the wallpaper shop in Fritsla. Do you not think it stood a nice caravan with car there. Specifically, a Hillman Minx with a Constructam from 1967. Constructam was a Belgian caravan brand that was built from 1958 to 1988, and today, they appear frequently in classic caravan events. Although the design got a few updates over the years it retained the basic shape. Dutch manufacturer KIP made a prototype in 2010 with the intention of re-launching the brand. A bankruptcy, however, put a stop to this. We’ll see what happens in the future. I also had a look into the van, which has been renovated including new flooring and new textiles.

Right now I’m in my Sailboat at Björlanda Kile, Gothenburg. Because dont have a car it had to be the bus to get here, about 2.5 hours totally. Here Im waiting in Kinna for bus 330 towards Gothenburg. There are benches to sit on at the bus stops, but it’s more a feeling of freedom to just sit down on the ground.