Jag säger att officiellt så är 2012 det år som jag gick in i husvagnsbranschen. Det var då det började.


För drygt 2 år sedan, på våren det året startade jag min blogg. Då hette den Husvagnen.se och hade ungefär samma upplägg som nu. Dock så bodde jag inte permanent i husvagn då, utan på ett studentboende i centrala Borås. Bara några dagar efter att jag startade upp bloggen blev jag kontaktad av Caravan Club som frågade om jag ville börja presentera husvagnar i Fritidsmagasinet Caravan. Det gör jag fortfarande, både husvagnspresentationer men även reportage från mässbesök.


I april 2012 åkte jag på min första egna husvagnsresa, till Ullared och Caravan Club Älvsborgs årsmöte. Där fångade man minst sagt en hel del uppmärksamhet, när man rullade in med en liten Kabe Rubin från 79 och en hyrd Saab 9-3 som dragbil.


9 maj 2012 var min första arbetsdag på Borås Husvagnstjänst. Då städade jag två vagnar, nämligen vagn 10 och 12 (gamla 12:an alltså som var en Kabe Safir XL från 1983). Vagn 10 bodde jag permanent i perioden januari-mars 2014. Nu är jag utlämningsansvarig och kommer förhoppningsvis bli kvar här under ett bra tag framöver, med fler arbetsuppgifter.

Skrivandet har fortsatt och nu är även webbportalen Campingsverige och tidningen Husvagn På Väg som uppdragsgivare. En artikel har också hamnat i Husvagn & Camping. Förhoppningsvis blir det fler i framtiden.
Jag är inne på min tredje husvagn på knappt två år. Först en Kabe Safir GDL från 1982, senare en Tabbert Comtesse 630 TDM från 1987 och nu en Knaus Südwind Exclusive 500 EU från 2011. Alla dessa vagnar har varit permanentboenden.

För att sammanfatta så kan jag säga att dessa två år har varit fantastiskt händelserika. Jag kan knappt fatta hur mycket spännande som vänta med tanke på att mitt liv knappt har börjat. Och förhoppningsvis är bloggen kvar i många år, och kanske till och med decennier framåt. Så ni kan följa mig även då.

2 years in the caravan industry

I say that officially 2012 is the year when I entered the caravan industry. That’s when it started.

Just over 2 years ago, in the spring of that year I started my blog. Back then it was called Husvagnen.se and had roughly the same structure as now. However , I did not live permanently in a caravan then , but at a student residence in central Borås. Just a few days after I started the blog I was contacted by The Caravan Club of Sweden who asked if I wanted to present caravans in their magazine. I still do, both caravan presentations but also reports from the caravan- and camping fairs.

In April 2012, I went on my first caravan trip to Ullared and a Caravan Club annual meeting. There I did cause quite some attention when I rolled in with a small 1970s caravan and a rented 9-3 .

May 9, 2012 was my first day of work on Borås Caravan Service . That day I cleaned two vans , specifically van nr 10 and 12 ( the old 12, a Kabe Safir XL from 1983 ). In caravan nr 10 , I lived permanently the period January-March 2014. Now Im responsible for delivery of caravans and customer care and I will hopefully be here for a long while to come, with more tasks.

My writing has continued, and now I have another magazine plus a web portal as client. One of my articles has also ended up in one of the largest caravan magazines of Sweden, Husvagn & Camping. Hopefully there will be more in the future.

I am on my third caravan at just under two years . The first was a Kabe Safir GDL 1982 , later a Tabbert Comtesse 630 TDM 1987 and now a Knaus Südwind Exclusive 500 EU from 2011. All these vans have been my permanent accommodations .

To conclude , I can say that these two years have been amazing and eventful. I can hardly believe how much exciting there is to come considering that my life has hardly started. And hopefully , the blog will be kept alive for many years , perhaps even decades ahead. So you can follow me even then.

  1. Theresa
    Maj 14, 2014

    Harlig blogg! Ramlade pa den da jag av nostalgiskal sokte lite pa husvagnar fran 80-talet. Har alltid varit intresserad av husvagnsinredning och design (vilket ar ett inte helt vanligt intresse, tror jag!), men bor nu i canada, dar husvagnarna inte alls ar lite intressant (fula tunga, enorma saker). Dock har jag upptackt en RV-marknad i narheten av Ottawa som har en Polar till salu – maste ga och kolla in den vid tillfalle! :)

    Reply